Zilver met een gouden randje

Uitkomen in de finale van een Olympisch toernooi. De ultieme droom van elke topsporter en maar eens in de vier jaar mogelijk. Voor Tom Egberink werd deze droom werkelijkheid. Vandaag kwam de rolstoeltennisser, geboren en getogen in Dalen, uit in finale van het enkelspel. Het was de beloning voor jarenlange trainingsarbeid en het overwinnen van vele tegenslagen.

Zeer sterke tegenstander

In de finale moest hij het opnemen tegen de als eerste geplaatste Japanner Shingo Kunieda, een tegenstander waar hij nog nooit van gewonnen had. De Japanner bleek met 6-1 en 6-2 ook in het finaleduel de sterkste. Aan de bronzen medaille die Egberink gisteren in het herendubbel veroverde kan nu een zilveren plak worden toegevoegd. Een unieke prestatie!

Dalen heeft genoten

Tom, misschien ben je kort na de finale enigszins teleurgesteld na de geleden nederlaag. Het werd ZILVER maar voor ons, de vele inwoners van Dalen die je prestaties tijdens het toernooi op de Paralympics op de voet hebben gevolgd, is het er één met een GOUDEN rand. Wat hebben we van jouw spel genoten en je inzet bewonderd.