Workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde vanmiddag voor inwoners (60+) van de gemeente Coevorden de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ in de Spinde in Dalen. 

Het fietsen verandert

Ook voor de ervaren fietser is er in de loop van de jaren het nodige veranderd. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Met de deelnemers werd besproken hoe zij zich veilig kunnen voelen op de fiets en zo hopelijk nog lang kunnen blijven deelnemen aan het verkeer. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ deelden de deelnemers ervaringen met elkaar en de adviseur van VVN voorzag de deelnemers van gerichte tips en adviezen.

Doortrappen in Drenthe

‘Het Nieuwe Fietsen’ is een onderdeel van het programma ‘Doortrappen’ dat wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.