Wonen in Dalen als je een beperking hebt

Op dit moment wonen er diverse jongeren in Dalen met een beperking. Opgroeien in Dalen en zometeen moeten verhuizen naar een grote stad is niet perse wat hun ouders voor hen in gedachten hadden… Een dorp als Dalen is door de saamhorigheid uitermate geschikt om een kleinschalige woonvoorziening en dagbesteding voor mensen met een beperking op te zetten.
Sophia en Rianne zetten samen het wooninitiatief in Dalen op. Het bedrijf in oprichting Rbij zal de dagbesteding in het dorp gaan vormgeven. 

We horen positieve geluiden als we over dit initiatief praten, de gemeente is enthousiast….kortom: een superstart! 

Visie

Onze visie: Wij zien onze woonvoorziening en werkbegeleiding voor mensen met een beperking als onderdeel van een groter geheel, namelijk van de gemeenschap in Dalen. Wij dragen bij aan het creëren van een inclusie-samenleving. Een warme huiselijke omgeving waar onze bewoners zichzelf kunnen en mogen zijn en familie en vrienden altijd welkom zijn!

Ideeën van Dalenaren meenemen

Maar voor hoe dit er precies uit moet komen te zien, willen we heel graag input van bewoners van Dalen die dit initiatief een warm hart toedragen.

Ben jij die ouder met een kind met een beperking die voor zijn/haar kind op zoek is naar wonen in Dalen ? Of een brus die voor haar broer/zus op zoek is naar een geschikte woonvorm? Of ken jij iemand die mogelijk geïnteresseerd is?
Of ben je een bedrijf of wil je als vrijwilliger hierin bijdragen?

Dan nodigen we je uit om deze vragenlijst te downloaden, te printen en in te vullen, zodat wij hiervan kunnen leren. Wij willen jullie behoeftes en ideeën meenemen om onze woonvoorziening en dagbesteding nog beter op jullie wensen af te kunnen stemmen. Hoe meer enquêtes, hoe beter!

Inleveren kan via de mail (scannen) of door de brievenbus. Waar? Dat staat op het formulier.

Alvast bedankt! Sophia de Vent, Rianne Bos en Rbij dagbesteding in oprichting.

(op de foto van links naar rechts Sophia en Rianne)