Winnaars fotowedstrijd ‘Jan Pol’

Op zaterdag 27 november ’s middags kregen de winnaars van de fotowedstrijd met als thema ‘de molen Jan Pol’ hun prijs uitgereikt. De wedstrijd werd geïnitieerd door molenaar Ricardo Hemme, die graag een nieuwe ansichtkaart van zijn molen wilde laten maken. De fotowedstrijd werd georganiseerd door SamenDalen.

Jury

Bertine Welink vormde samen met Grietje Smit de jury en ze werden geholpen door Ricardo Hemme. Er waren maar liefst veertig prachtige foto’s ingestuurd, die te bekijken zijn via de link naar het fotoalbum van SamenDalen.
Bertine, de juryvoorzitter, was zeer tevreden over de kwaliteit van de foto’s. Bij het beoordelen, waar de jury ruimschoots tijd voor heeft genomen, werd gekeken naar de goede scherpte van de foto’s, naar de compositie, naar de verschillende jaargetijden, naar verschillende invalshoeken en naar avond- en dagfoto’s.

Winnaars

Na veel discussie werden de foto’s van vier fotografen als beste beoordeeld. Winnaars zijn geworden Raymond Luinge, Sharon Hartman, Frits Mölder en Daniel Meeuwsen. Dat drie fotografen ook horen bij de fotografengroep van SamenDalen is toeval volgens Bertine!

Prijzen

Ricardo en zijn assistent en molenaar in opleiding Milan reikten de prijzen uit. De winnaars kregen een mooi pakket met broodmeel, cakemix en een houten snijplankje. De stichting Drents Landschap, die eigenaar is van de molen Jan Pol, werd vertegenwoordigd door Jermo Tappel en ook hij kreeg een attentie aangeboden, evenals Bertine voor haar werk als voorzitter van de jury.

Ansichtkaart

Sharon Hartman heeft een mooie collage van de winnende foto’s gemaakt. Molenaar Ricardo is zeer tevreden met het resultaat en is trots op de mooie ansichtkaart die hij nu heeft!

Ansichtkaart molen Jan Pol door de seizoenen heen.

Na afloop was er koffie met koek in de molen, verzorgd door Ricardo en de Stichting Aold Daol’n. Raymond Luinge kon vanwege omstandigheden niet aanwezig zijn bij de uitreiking.