Wilt u een Cursus EHBO volgen?

“EHBO doe je niet voor je zelf!”

Deze slogan staat dit jaar centraal. Als je in een situatie komt, waarbij iemand eerste hulp nodig heeft en je weet niet wat je moet doen, dan slaat de paniek snel toe. Stel: als trotse oma of opa pas je op je kleinkind. Deze verslikt zich en komt in ademnood. Wat dan te doen? Als ouder of grootouder moet je helemaal hier niet aan denken. Kortom, redenen genoeg om een EHBO-diploma te gaan halen inclusief kinder-EHBO. Bijkomend voordeel van een EHBO-diploma is dat je als gastouder met een EHBO-diploma een financiële vergoeding kan ontvangen. Via de belastingdienst kan je de kosten bij de aangifte opvoeren.

De EHBO-cursus omvat 10 lesavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur, waarbij alle facetten van EHBO aan bod komen, inclusief kinder-EHBO. Tijdens deze cursus krijg je uitleg en instructie van de eerste hulp. Theorie en praktijk gaan hand in hand, wat voor een leuke afwisseling tijdens de training zorgt. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen, welke wordt afgenomen door 2 gecommitteerden van Het Oranje Kruis.

De cursus wordt gehouden in de Spinde in Dalen. De kosten bedragen € 200,- inclusief lesboek en examen. De cursus kan doorgang vinden als 9 mensen zich aanmelden. Je krijgt van ons bericht wanneer de cursus start (in principe op een donderdagavond). Na het behalen van het diploma kun je, als lid van de samenwerkende verenigingen, jaarlijks de herhalingslessen volgen om je kennis op peil te houden.

Geef je dus nu op via één van de onderstaande mailadressen/telefoonnummers!

Dalen: bulsinkla@kpnmail.nl, telefoon: 06-51074890

Sleen : ehbosleen@hotmail.com Sleen, telefoon: 06-10113627

Oosterhesselen: trijntjeVenema@outlook.com, telefoon: 06-15687702

Zweeloo-Aalden: ng.vollebregt@gmail.com, telefoon: 06-31254620

of kijk op de EHBO site van Dalen op deze link.