Wie was ook alweer…….Elvis Presley?

Op zondag 23 oktober is er een Elvisdienst in de Dorpskerk van Dalen.
Het thema is: ‘Verkeerde Beeldvorming’

Veel mensen kennen Elvis en herinneren zich hem als de zanger uit de zestiger jaren, met zijn opzwepende ritmes en met zijn leven dat gekenmerkt werd door seks, drugs en rock ’n roll, maar…. was dat ook zo? 

‘The King of Rock and Roll’

Klopt het beeld wat wij van hem hebben? Elvis Presley werd inderdaad ‘The King of Rock and Roll’ genoemd. Zijn rockconcerten gaan voor altijd als meest bekeken concerten de geschiedenis in. Het concert in Hawaii was een topper met miljarden kijkers over de wereld. Een groot artiest dus, maar wie was hij nu echt?

Gospel

Wie was toch die jongen, die op 8 januari 1935 werd geboren in een kleine plaats in de staat Mississippi. Hij groeide daar in Tupelo op als een verlegen schooljongen, die gek was op de muziek. De gospelmuziek, die hij al vanaf zijn tweede jaar hoorde in de lokale Pinkstergemeente, was zijn favoriete muziek. De liefde voor zijn familie en de gospelmuziek waren toen de belangrijkste dingen in zijn leven…… 

De mens Elvis Presley

Zondag 23 oktober, om 10.00 uur, is er in de Dorpskerk van Dalen een Elvisdienst. Een dienst die in het teken staat van de mens Elvis Presley. Met veel Elvis-muziek door een speciaal gelegenheidskoor en diverse muzikanten én met medewerking van Ds. F. Omvlee uit Monnickendam, die heel veel kennis heeft over de muziek van Elvis én over zijn ‘echte leven’. Een eenzaam leven vol tragiek.

Iedereen die hier nieuwsgierig naar is en dit Elvis-verhaal met zijn speciale muziekgeluid wil (mee)beleven, is van harte welkom!

Dorpskerk van Dalen  Hoofdstraat 25    

23 oktober 2022   10.00 uur