Wethouder op bezoek bij leerlingenraden BWB- en Stidalschool

De leerlingenraden van de BWB-school en de Stidalschool hebben een wethouder op bezoek gehad. Joop Brink, wethouder van onder andere Sport en Accommodatiebeleid in de gemeente Coevorden, kwam met de kinderen praten over de buitenschoolse activiteiten die georganiseerd worden vanaf januari. De leerlingenraden hadden vragen voorbereid om erachter te komen hoe de wethouder dacht over sporten en gezonde voeding.

“Wij vinden het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en geld moet daarbij geen belemmering zijn”, aldus Cars Jan de Ridder en Sterre Thijssen. “Veel kinderen gamen tegenwoordig en dat kan verslavend werken. Samen sporten kan ervoor zorgen dat dat veel minder wordt”, voegt Valentijn van Huizen daaraan toe.

Sportclinics na schooltijd

Vanaf het nieuwe kalenderjaar worden er na schooltijd sportclinics georganiseerd in samenwerking met de verschillende sportverenigingen in en rondom Dalen. Leerlingen kunnen zich inschrijven en zo kennis maken met een sport. “Een mooi initiatief dat wij zeker toejuichen”, aldus Joop Brink. “Samen sporten met je vrienden is leuk én gezond”.

Geïnteresseerd in verloop

De wethouder is door de kinderen van de BWB-school en de Stidalschool uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de eerste sportclinicronde. Op hun beurt werden zij door de wethouder uitgenodigd om te zijner tijd eens op het gemeentehuis langs te komen om te evalueren hoe de sportclinics zijn verlopen. (eigen foto BWB-school)