Werkgroep kijkt terug op geslaagde ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’


“Wanneer zijn de speeltuinen er?” Dat was de meest gestelde vraag die kinderen hadden op de ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’. Wat hen betreft kan het niet snel genoeg gaan. De werkgroep Speeltuinen van Dorpsbelangen Dalen is blij met alle belangstelling die werd getoond op zaterdag 28 september. Voorzitter Anita de Haas: “Het was een geweldige dag. Op alle drie locaties zijn heel veel volwassenen en kinderen langs geweest om hun ideeën voor de speeltuinen te delen, vragen te stellen of om gewoon een praatje te maken. Vandaag is wederom gebleken dat er veel animo is voor speeltuinen in Dalen.”

Veel animo

Schommelen, klimmen of wipwappen? Het was één van de vragen die bezoekers van de Ontwerp-Je-Speeltuindag op zaterdag 28 september konden beantwoorden. Het was aan hen om ideeën te delen hoe de speeltuinen eruit komen te zien. Juist ook van de kinderen wilde de werkgroep weten waar zij behoefte aan hebben. Er werd dan ook druk gekleurd, geplakt en geschreven op de drie locaties. Anita: “Het aantal bezoekers heeft onze verwachtingen overtroffen. Veel mensen kwamen langs om een praatje te maken over de plannen. Er werden vragen gesteld over het onderhoud, de toestellen, het toezicht en nog heel veel meer. Voor de kinderen waren er springkussens, een grabbelton, ze konden kleuren; en er werd al volop gespeeld.”

Ideeën

De werkgroep buigt zich over alle ideeën en suggesties die tijdens de ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’ zijn gedaan. “We brengen per locatie in beeld wat de ideeën voor de inrichting van de speeltuinen zijn; maar ook welke suggesties er zijn gedaan en eventuele zorgen van omwonenden. We bekijken per locatie wat er nodig is. Een volgende stap is om van iedere locatie een ontwerp van de inrichting van de speeltuinen te maken. Uiteraard houden we direct omwonenden van de locaties goed op de hoogte van de vordering van de plannen.”

Werkgroep Speeltuinen

De Werkgroep Speeltuinen bestaat uit een groep ouders die onderzoekt of het haalbaar is om drie speeltuinen in Dalen te realiseren op de volgende locaties:
-veld Kolkakkers/Laveringsveen
-veld Stellingmolen/rand parkje
-veld Wilgenstraat (terrein tussen de Keuterbrink en Vleerweg).

Haalbaarheid

Er is overleg met de omwonenden. De werkgroep kijkt naar ontwerpen en onderzoekt wat de kosten zijn. Uiteindelijk volgt begin 2020, in overleg met Dorpsbelangen, een beslissing of het haalbaar is om drie speeltuinen in Dalen te realiseren. De werkgroep is in gesprek met de gemeente over de realisatie van de plannen. De gemeente staat positief tegenover het initiatief en denkt met de werkgroep mee.

Wil je meer weten? Kijk dan op Facebook of Instagram: @speeltuinendalen. Of neem contact met de werkgroep op via e-mail: speeltuindalen@gmail.com.

Hier een paar sfeerfoto’s van de speeltuindag. Meer foto’s zijn te bekijken in dit album.