Werkgroep Duurzaam Dalen zoekt versterking!!

In verband met verhuizing van enkele werkgroepleden naar elders en uitbreiding van onze werkzaamheden zijn we op zoek naar gemotiveerde en betrokken inwoners voor onze werkgroep Duurzaam Dalen

Wie zijn wij?

Onze werkgroep heeft een realistische kijk op duurzaamheid. We streven activiteiten na, die direct herkenbaar en praktisch toepasbaar zijn voor de inwoners van ons dorp. Daarin zijn we erkend gesprekspartner voor de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe en overige organisaties en bedrijven en we worden betrokken in plannen die zij hebben.
Momenteel zijn onze activiteiten gericht op energiereductie, laadpalen, elektrische leenauto, voorlichting, afkoppelen van hemelwaterafvoer van riool, meedenken in beleidsontwikkelingen en participatie in de ‘zonneroute A37’. Ook staan we open voor initiatieven vanuit het dorp op bijv. biodiversiteit e.d.

Wij zoeken…

We zouden graag versterkt worden met een paar nieuwe leden.
Het allerbelangrijkste vinden we dat je enthousiast en gemotiveerd bent om mee te willen werken!
Daarnaast zou het super zijn als je ook nog iemand bent:
–  met een financiële achtergrond (we willen ons omvormen naar een stichting of coöperatie, dit in verband met de participatie in energieopwekking voor en door inwoners);
– die betrokken is bij duurzaamheid en hierin wil meedenken en op thema’s ook de handen uit de mouwen wil steken;
– ervaring heeft in gesprekken op bestuurlijk niveau (gemeente, provincie) of bereid is daarin ervaring op te doen;
– die goed is in communicatie, websites en dergelijke.

Wij vinden ons werk belangrijk, omdat we denken dat we daarmee ons steentje bijdragen aan een betere samenleving voor nu en voor onze kinderen en kleinkinderen en hun toekomst.
Enerzijds zijn we dus heel praktisch bezig, anderzijds is het uitdagend om mee te denken, om de politiek te beïnvloeden, met gemeente, provincie of overige partners mee te denken, te onderhandelen of met goede plannen of alternatieven te komen.

Omdat we nu een mannenclubje zijn, roepen we zeker ook onze vrouwelijke dorpsgenoten op met ons mee te doen. En als er jongeren zijn die zich aangesproken voelen….. fantastisch!

Hoeveel tijd kost het? We vergaderen een keer per maand een uur met elkaar. Als je op een bepaald thema actief bent heb je daar ook overleg over.
Wat brengt het je? Voldoening, een leuke onderlinge werksfeer, je leert hoe breed duurzaamheid is en de noodzaak ervan!

Zou je er meer over willen weten? Mail je interesse: duurzaamdalen@samendalen.nl

Dan maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek.