Werkgroep duofietsen Dalen sluit seizoen feestelijk af

Vrijdag 11 november waren 30 vrijwilligers in de kantine van het Grootveld gezellig onder het genot van een drankje en een hapje het afgelopen seizoen aan het evalueren.

Prachtig seizoen 2022

In 2022 is er 90 dagen gefietst met onze drie duofietsen. De deelnemers hebben wederom enorm genoten van deze middagjes op de fiets in de omgeving van Dalen. Ze kwamen regelmatig op plekjes waar ze nog nooit geweest waren. De verschillende reisdoelen waren onderandere Sleen, Oosterhesselen, Gees, Holthone, Coevorden en Den Hool. In die plaatsen werd dan op het terras een lekker kopje koffie of thee gedronken. Op zo’n middag werd er gemiddeld 25 à 30 kilometer afgelegd.

Donatie Dorpskerk Dalen

In september van dit jaar verraste de kerk in Dalen ons. We werden uitgenodigd om in de eerste dienst van het seizoen uit te leggen wat het duofietsen inhield en waarom het zo’n waardevolle bijdrage in de samenleving is. De kerk kiest elk jaar een goed doel uit waar ze voor collecteren, en nadat vorig jaar Nei Naoberschap was uitgekozen, waren wij dit jaar uitverkoren. Gezeten op de duofiets hebben twee werkgroepleden in de kerk informatie over het duofietsen gegeven. We hopen van de donatie, die aan de Stichting Duofietsen Coevorden wordt gegeven, weer hele mooie dingen te kunnen doen het komende jaar.

Uitreiking ‘gouden’ medailles aan top-vrijwilligers

We hadden vrijdagmiddag vier toppers in ons midden die allen ruim 10 jaar bij het duofietsen betrokken zijn. Deze toppers: Ger en Francis Vos en Roelof en Yt Beek werden terecht in het zonnetje gezet.
Ze kregen naast de medaille nog een bloemetje en een leuk pakketje wat onder luid applaus dankbaar in ontvangst werd genomen. Ger en Roelof waren 12 jaar geleden de initiatiefnemers van de werkgroep Dalen en in hun kielzog droegen Francis en Yt ook hun steentje bij.
En momenteel zijn allen nog steeds vrijwilliger bij onze club: Hulde!!!

Komend seizoen

We hopen het komende jaar weer te kunnen genieten van de dagelijkse fietstochtjes. Dat we zoveel vrijwilligers hebben, ligt aan het feit dat het heel dankbaar en plezierig vrijwilligerswerk is.

Hebt u ook interesse, hetzij als deelnemer of als vrijwilliger, kijk dan eens via de link op de website van de Stichting Duofietsen Coevorden. Daar vindt u ook de namen en telefoonnummers van de werkgroep waar u eventueel contact mee op kunt nemen.