Werkgroep AED Dalen-Wachtum vervangt buitenkasten

Het AED-project Dalen-Wachtum heeft op dit moment 11 AED’s tot zijn beschikking, waarvan 7 AED’s in eigendom. De AED’s zijn verspreid over de dorpen Dalen en Wachtum. Er hangen om elke AED toegankelijke buitenkasten. De eigen kasten zijn echter na 13 jaar aan vervanging toe. 

De werkgroep heeft gekozen voor de best beschikbare buitenkast: volledig van roestvrij staal (RVS). We hopen hiermee weer jaren vooruit te kunnen.            

De kosten van deze nieuwe kasten zijn voor een deel gedekt door het stimuleringsfonds van de Gemeente Coevorden. Het overige deel wordt gedekt door onze donateurs.  Wij zijn de Gemeente Coevorden en onze donateurs dan ook zeer dankbaar voor hun bijdrage.

Op deze wijze is het project samen met de 100 aangesloten reanimatievrijwilligers weer 100% toekomstbestendig in Dalen en Wachtum. 

RVS AED-kast

Wat betekent AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Over AED Dalen-Wachtum

De werkgroep AED Dalen/Wachtum (onderdeel van Dorpsbelangen Dalen) is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de aangesloten AED’s. Daarnaast trainen we jaarlijks een groot deel van onze +/- 100 vrijwilligers en houden hen hierdoor geschoold om een goede reanimatie in te kunnen zetten. Alle getrainde vrijwilligers zijn ingeschreven en daardoor oproepbaar, indien dat nodig is.

Lees meer op de pagina’s van de werkgroep via deze link.