Wereldrecord kniepertjesbakken

Het wereldrecord kniepertjesbakken, opgezet door de jongerenwerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden is gehaald. Het streven was om in twaalf uur tijd vijfhonderd kniepertjes te bakken. Dat aantal werd in de loop van de middag reeds gehaald. Het eindresultaat is ruim zeshonderd stuks.

Nadat hun lied ‘Als het kan’, samen met zanger Spang!, achtste was geworden in de ZO34 TOP340, beloofden de jongerenwerkers om iets van wereldformaat te gaan doen. Die belofte is vandaag ingelost.

Rondreis door de gemeente

Met het knieperties bakken werden vele locaties bezocht De start was op de Markt in Coevorden, gevolgd door het pand van Maatschappelijk Welzijn aan de Van Eijbergenstraat. Vervolgens trokken Patrick Ridderbos en Youri Vendrig de gemeente door. Zij bezochten achtereenvolgens Schoonoord, Aalden, Oosterhesselen, Sleen, Dalen, Geesbrug en Dalerpeel om in Coevorden terug te keren bij Coop Maarten Seiger, BSV Binnenvree. Het slot was op de Markt.

Overal proeven

Op alle locaties werden de kniepertjes uitgedeeld, al dan niet voorzien van slagroom. De bezoekers lieten zich de baksels goed smaken. Het wereldrecord is dus bereikt. Met een camera is alles opgenomen, zodat duidelijk is hoeveel kniepertjes zijn gebakken. Dit resultaat wordt naar Engeland gestuurd om te worden opgenomen in het Guinness Book of Records.