Weidzz Natuurlodges uit Dalerveen ontwikkelt zich verder dankzij subsidie Vitale Vakantieparken

Op woensdag 2 november ontving familie Mulder, eigenaar van Weidzz Natuurlodges in Dalerveen, een subsidie van 50.000 euro. Zij kregen de cheque uit handen van wethouder Steven Stegen van de gemeente Coevorden en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. De subsidie komt uit het programma Vitale Vakantieparken Drenthe. Met deze subsidie kunnen zij hun park verder ontwikkelen. En zo wordt het voor toeristen steeds aantrekkelijker om onze omgeving te ontdekken.

Weidzz is het eerste vakantiepark in de gemeente Coevorden dat de subsidie ontvangt. Wethouder Steven Stegen, portefeuillehouder van Vitale Vakantieparken in gemeente Coevorden, vertelt daarover: “Ik ben blij dat we deze cheque aan Weidzz kunnen overhandigen. De familie Mulder heeft veel tijd en energie gestoken in een plan om hun park verder te ontwikkelen. Met deze subsidie kunnen zij weer een mooie stap maken. Door dit soort ondernemers wordt het voor toeristen steeds aantrekkelijker om onze prachtige omgeving te ontdekken.”

Van melkveebedrijf naar vakantiepark

Het bedrijf van de familie Mulder begon ooit als melkveebedrijf. Later gingen zij door als boom- en graszodenkwekerij en zijn ze leverancier geweest voor verschillende bedrijven. Daarna maakten ze de keuze om een heel nieuwe weg in te slaan en kozen ze ervoor om een vakantiepark te beginnen. Weidzz heeft in juli 2022 zijn deuren geopend voor gasten. Natuurbeleving staat centraal op het park. Er staan luxe tiny natuurlodges en vogelspotlodges. De lodges kijken uit over prachtige landerijen en een weidevogelgebied.

De familie Mulder wil dat gasten in de toekomst de natuur op het park en in de omgeving nóg beter kunnen ervaren. Met de subsidie van Vitale Vakantieparken Drenthe investeren zij daarom in nieuwe glamping-lodges op het park. Zo kunnen gasten het campinggevoel dichtbij de natuur ervaren. Maar dan met de luxe van een goed bed en eigen sanitair.

Vitale Vakantieparken Drenthe

Weidzz ontvangt subsidie van het Recreatie Excellentieprogramma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Vitale Vakantieparken Drenthe is een samenwerking van provincie Drenthe, 11 Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON. Het REX-programma is bedoeld voor recreatieondernemers die hun vakantiepark verder willen ontwikkelen. Daarmee maken zij de kopgroep met excellente vakantieparken in Drenthe groter en werken zij aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland.

Hieronder de foto’s van de overhandiging. Meer foto’s in het fotoalbum via deze link.