Weer open: de pedicures

Op 15 maart 2020 kregen alle pedicures te horen dat ze per direct moesten sluiten. Wat betekende dat voor de pedicures in Dalen? En hoe bereiden ze zich voor op de heropening op 11 mei? We interviewden Jannie de Graaf, Harma Turksema en Rianne Meijerink van Twins Beauty.

Pedicuresalon Jannie de Graaf

Voor Jannie was het een heel vervelend bericht dat zij geen voetverzorging meer kon doen voor haar cliënten. Velen zijn al jarenlang in behandeling bij haar. Vooral de cliënten in de verzorgingshuizen kunnen eigenlijk niet zonder de pedicurezorg. Doordat de tehuizen op slot gingen en ook het verplegend personeel geen tijd heeft om dat erbij te doen, zijn veel mensen met voetproblemen met meerder ongemakken gekomen. Jannie was daarom ook erg blij met het bericht dat zij weer aan het werk kan. Omdat Jannie veel cliënten in tehuizen heeft, gaat zij elke week een ander huis bezoeken. Dat was ook nog een hele organisatie. Jannie heeft in het verleden ook in Emmen gewoond en haar vak beoefend en heeft daarom ook daar nog veel cliënten.  Jannie werkt met mondkapje, schort en handschoenen en heeft een beschermkap voor het gezicht aangeschaft. Alles voor de veiligheid om elkaar niet te besmetten!

“Het zal direct erg druk zijn en gelukkig kan Jannie de mensen helpen”.

Foto Jannie de Graaf, pedicure
Jannie de Graaf

Pedicurepraktijk Harma

Op 16 maart moest ook Harma haar deuren sluiten. Vanuit de brancheorganisatie werd dat opgelegd. De spoedzorg moest door podotherapeuten overgenomen worden. Het was voor Harma een naar gevoel; je voelt je een beetje aan de kant gezet en kan de mensen die je hard nodig hebben niet helpen! Gelukkig kreeg ze ook fijne berichten van de cliënten en kon Harma de tijd goed doorkomen. Op 6 mei, toen het goede bericht kwam dat ze weer aan het werk mag, kon Harma juichen en voelde zich een blij ei! Aan het werk betekent: klanten bellen, fijne reacties krijgen, ze voorbereiden op de regels die gelden. Om te beginnen hoeft Harma niet zoveel te veranderen. Zo schoon mogelijk werken deed zij al. Nu is er naast schort, handschoenen en mondkapje een spatscherm bij gekomen. Ook de klant kan er een gebruiken, indien gewenst. Ook zal vooraf gevraagd worden of de klant geen verkoudheidsklachten heeft.

Graag ging Harma vanaf 11 mei weer aan het werk om vooral de diabetesklanten te kunnen helpen en natuurlijk ook voor de cosmetische behandelingen.

Foto Pedicurepraktijk Harma

Rianne Meijerink – Twins Beauty Nagelstudio en pedicure

Toen de kappers op 15 maart hoorden dat ze per direct moesten sluiten, was het voor nagelstyliste en pedicure Rianne Meijerink duidelijk dat ook haar beide salons (die onderdeel zijn van Twins Beauty) tijdelijk zouden moeten sluiten. Het werd een onzekere tijd, onduidelijk hoe lang het zou gaan duren.

Maar, vorige week donderdag kwam het verlossende woord dat haar praktijkruimtes weer open kunnen, en daar heeft ze om te beginnen eerst een borrel op genomen: Wat een opluchting! Ook al kon Rianne de afgelopen periode haar ei wel kwijt in haar tweede baan (ze werkt ook nog in de zorg), toch miste ze haar klanten en de bijkomende gezelligheid.

Vanaf maandag 11 mei om half 2 staat ze dus weer enthousiast voor iedereen klaar!

Vanuit de branche-organisaties waren er extra beschermingsmaatregelen voorgeschreven. Hygiene was natuurlijk altijd al een belangrijk aandachtspunt voor Rianne’s werk en de noodzakelijk extra spullen waren na wat zoekwerk en geduld toch op tijd geregeld.

De afgelopen periode heeft Rianne het als verpleegkundige in het verzorgingstehuis wel druk gehad; gelukkig was er geen ziekte door corona. Toch maakte ze zich wel zorgen over haar eigen bedrijfje, want ja, dat is toch wel je kindje…

Haar klanten waren heel begripvol ten aanzien van de sluiting. Ze heeft geen negatief woord gehoord. Toen ze vorige week kon melden dat ze weer open ging waren er toch een aantal clienten extra blij: vooral voor mensen met last of pijn aan de voeten werd de verzorging urgenter.

Het is haar gelukt om alle drukte in 3 weken weg te plannen en vanaf eind mei kunt u weer als vanouds een afspraak maken voor de maandag, woensdag en donderdag.