Wat gebeurt er op het plein voor de kerk?

We praten met de organisatoren van Kerst op het plein dat zondag 15 december a.s. voor de derde keer georganiseerd wordt.

Een kerstmarkt, eettentjes, zweefmolen, wandeling, muziek… De verschillende activiteiten worden  heel snel door de commissieleden opgenoemd. We gaan onderdelen in rustig tempo bij langs. 

Op de kerstmarkt zullen ongeveer tien kraampjes zijn. Het aanbod is divers, maar wel gericht op de kerst. Zo zullen kerststukjes te koop zijn en ook vogelhuisjes en sieraden. De vele eettentjes, o.a. van de bakkers Eising en Kalkdijk, zullen knieperties, broodjes, rookworsten, hamburgers, boterkoek, Duitse worst, oliebollen, chocomel, koffie, cake, glühwein en nog veel meer aanbieden.  Er is een verlichte zweefmolen en een springkussen, de Midwinterhoornblazers laten mysterieuze klanken door het dorp gaan en de Dwaalgasten zullen optreden met hun folkmuziek. De Liefhebbers hebben kerstliederen ingestudeerd die zij lopend door het dorp zullen laten horen. In de kerk zullen de Daler Voices optreden en aan het eind van deze kerstbijeenkomst zullen zij, mits het weer het toelaat, samen met alle andere betrokkenen gezamenlijk enkele liederen zingen op het plein.

Daarnaast is er een speciale wandeling door het dorp. De start is bij de kerk en via de molen gaat de tocht naar de Daoler Tuun waar een levende kerststal is, het kerstverhaal verteld wordt en het kinderkoor zal optreden. Ook hier is een kraam opgesteld waar gegeten en gedronken kan worden. 

De verschillende activiteiten zullen natuurlijk geld kosten en de netto opbrengst van het feest gaat naar twee goede doelen. De stichting Duofietsen gemeente Coevorden en de loopgroep Hi5 (G-lopers) mogen dit jaar een bijdrage verwachten.

Er is heel veel te doen. De organiserende commissie van de Rotary is zeer verheugd met de spontane medewerking van veel organisaties. De commissie Kerst-op-het-plein bestaat uit Gert Lubbers, Ina Boelen, Evert Jan Klip, Jo Koop, Klaas Schepers, Wolter Piek en Piet Finke.

We zullen de komende weken meer schrijven over de beide goede doelen, over de verschillende activiteiten van de deelnemende organisaties en over de organiserende commissie.