Wandelweekend Dalen succes

Op 17, 18 en 19 mei organiseerde de wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen een marathonwandelweekend. Deelnemers konden kiezen uit vier routes van elk ongeveer 10 kilometer. De wandelaars die alle routes hebben gelopen, hebben dus de afstand van een marathon afgelegd. Enkele deelnemers hebben de vier routes, dus een marathon, op één dag gelopen!
De deelnemers hebben enthousiast gereageerd op het initiatief en waren vol lof over de uitgezette routes. De horeca rondom het marktplein had voor deze gelegenheid speciale aanbiedingen. De organisatoren gaan de routebeschrijvingen nog enigszins aanpassen met behulp van de gemaakte opmerkingen. Binnenkort worden de routes bewegwijzerd en wordt er een infobord geplaatst op het plein voor de kerk.

Onderdeel van het wandelknooppuntennetwerk Drenthe

De wandelingen worden opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk Drenthe en in een uit te geven wandelboekje. Elke wandeling heeft een thema dat nu wordt uitgewerkt. Zodra alles is geregeld, wordt een officiële opening georganiseerd waarbij Dalen als wandeldorp op de kaart wordt gezet.

Foto’s

Hieronder wat foto’s van het weekend. Ga voor meer foto’s naar het fotoalbum op deze website.