Wandelroutes Dalen officieel geopend

Zaterdagochtend werden onder prachtige weersomstandigheden vier nieuwe wandelroutes in en rondom het dorp Dalen officieel geopend. De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft de wandelingen van elk 10 km de afgelopen maanden uitgezet. Roelof Beek van de wandelwerkgroep bedankte namens Dorpsbelangen alle instanties en vrijwilligers, die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt.  Deze groep bestaat verder uit Wim Vogelzang, Harry Ruinemans,  Wendelien Böttger en Riekus Hazelaar.

Onthulling informatiebord

Daarna werd het informatiebord op het plein voor de kerk onthuld door wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden met ludieke ondersteuning van vier gidsen, die gekleed waren in de stijl van de vier thema’s van de routes. De wethouder sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en roemde de goede samenwerking met recreatieschap Drenthe en Toreco.

Genieten

Hierna startten de wandelaars hun gekozen wandelroute onder leiding van de enthousiaste gidsen. De lopers konden tijdens de wandeling gebruik maken van een fraaie wandelgids, waarin de routes met hun specifieke kenmerken en wetenswaardigheden staan beschreven. Deze gids is voor € 2,50 verkrijgbaar bij de kantoren van Toreco en drogisterij Annico in Dalen. Onder een stralend zonnetje konden de deelnemers genieten van de mooie routes, die  in en om Dalen zijn uitgezet. Dalen is een toeristische trekpleister rijker en mag zich met recht ‘wandeldorp’ noemen!

Klik hier voor meer foto’s in het album Opening wandelroutes Dalen.