Wandel het Hanzestedenpad mee met Codac

Van Kampen naar Doesburg via de IJssel, Totale lengte: 122 km.
Het Hanzestedenpad, het streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt. Karakteristiek aan het pad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden.

Betoverend mooie IJsselvallei


Het Hanzestedenpad voert door de betoverend mooie IJsselvallei. Onderweg volgt het pad de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt de wandelaar op het ene moment over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, op het andere ogenblik struint hij door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. Onmiskenbaar is het machtige voorkomen van de Hanzesteden die tijdens deze tocht worden gepasseerd. De historische rijkdom van deze oude handelscentra zorgt voor een flinke dosis avontuur, cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

Op zaterdag 20 mei van Windesheim naar Olst

Wandelgroep Codac organiseert elke maand een etappe van het Hanzestedenpad, waar wandelaars aan deel kunnen nemen. Morgen is de etappe van Windesheim naar Olst aan de beurt. Nadere informatie over de deelname is te vinden op: Hanzestedenpad – Loopgroep Codac