Waar start aanleg glasvezel?

“Het is niet ondenkbaar dat de aanleg van glasvezel start met 50% in plaats van met de vereiste 40%”, stelt voorzitter Jaap Ruiter opgewekt vast. “We zijn natuurlijk heel erg blij met en ook heel trots op dit percentage. Dat hebben onze vrijwilligers toch maar mooi bereikt! De stichting Glasvezel Zuidenveld krijgt ook nog steeds abonnementen binnen”,  vertelt Ruiter.
Er kan dus gestart worden met de aanleg? “Jazeker”, bevestigt Ruiter, “we hebben onlangs het eerste werkoverleg gehad met de aannemer. Die is intussen al begonnen met de voorbereidingen en de feitelijke werkzaamheden zullen op 13 mei beginnen. Uiteraard maken we nog een datum bekend voor een feestelijk moment waarop de eerste schop in de grond gaat.”

Waar gaan we starten?

De aanleg start straks in Geesbrug. Waarom eigenlijk? Dagblad van het Noorden kopte in hun nieuwe online regiokrant FocusCoevorden al “Glasvezel start in dorp waar sneller internet het minste leeft”! We zouden toch beginnen in de dorpen met de meeste abonnementen om ook zo snel mogelijk inkomsten te kunnen genereren?

Wat heeft Geesbrug dat de andere dorpen niet hebben?

Het antwoord hierop is simpel: een inkoppelpunt. In Geesbrug kan de aannemer direct inkoppelen op het landelijk datanetwerk. Want we kunnen wel een mooie grote glasvezellus in de gemeente Coevorden aanleggen en iedereen daar fijn op aansluiten, maar als er niks over die glasvezelkabel gaat, dan hebben we er nog niet zo veel aan natuurlijk. Ons internet moet ergens vandaan komen, en dat ‘ergens’ is het landelijk datanetwerk. In Geesbrug kunnen we ons netwerk koppelen aan het landelijke netwerk zodat er ook daadwerkelijk datatransport kan plaatsvinden.
Hoe het project verder uitgerold zal worden, komt binnenkort op de website te staan, vertelt Ruiter. “Grofweg zal de route als volgt lopen: eerst dus Geesbrug, Gees, Zwinderen en Oosterhesselen, dan omlaag en boven Coevorden langs naar Dalen, Stieltjeskanaal en zo verder tegen de klok in”, legt hij uit en voegt daar nog aan toe dat er zeer binnenkort voor geïnteresseerde bewoners veel praktische informatie over de aanleg gegeven zal worden op infoavonden.

Wooncorporaties in het Zuidenveldgebied

De woningcorporaties die actief zijn in de gemeente Coevorden, hebben onlangs hun huurders een brief gestuurd waarin zij uitleggen dat ook de woningcorporaties het bewonersinitiatief Glasvezel Zuidenveld steunen. Snel internet is voor iedereen belangrijk. Of je nu in een koop- of huurwoning woont. Daarom is het advies van bijv. Domesta en Woonservice ook: neem in ieder geval een aansluiting en kijk goed naar de prijzen van de abonnementen. Velen zullen met glasvezelinternet nog goedkoper uit zijn dan met de huidige abonnementen.

Gratis aansluiten kan nog steeds!

Voordat er gegraven en aangesloten wordt, komt de schouwer bij u langs. Voorafgaand aan het bezoek van de schouwers, sturen wij iedereen in het aan te sluiten gebied een brief, waarin u nogmaals de gelegenheid geboden wordt om een abonnement af te sluiten. U kunt dus nog steeds een gratis aansluiting regelen. Wat houdt u nog tegen? Bijna de helft van al uw medebewoners ging u voor en koos voor glasvezel. Dit is uw moment: aarzel niet langer en neem ook een abonnement!
(bron: www.glasvezelzuidenveld.nl)