VV Dalen uitgeschakeld in beker

De voetballers van Dalen werden zondagmiddag in de eerste knock-out-ronde van de noordelijke districtsbeker uitgeschakeld. Eersteklasser VV Emmen bleek met 1-3 te sterk voor de thuisclub.

Goede start

Dalen ging na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pieter Tanja goed van start. Gaandeweg de eerste helft nam de jonge ploeg uit Emmen het intitiatief over en toonde zich balvaster. De 0-1 viel dan ook niet geheel onverwacht. Djairo Fik scoorde de openingstreffer na een prachtige actie. Zijn broer Devando Fik verdubbelde voor rust de score: 0-2. Dalen kon daar weinig tegenover stellen. Doelman Rick Braam hield zijn ploeg met een stijlvolle redding op een afstandsschot van Björn Plaggenborg op de been.

Opportunistisch

Na rust probeerde Dalen de bakens te verzetten, door een opportunistische speelwijze op de mat te leggen. Het middenveld werd meer overgeslagen en de bal direct naar de voorste linie getransporteerd. Emmen had het moeilijk met deze speelwijze. De aansluitingstreffer viel dan ook niet uit een mooie combinatie. Keeper van der Werf van Emmen verkeek zich totaal op een hoge bal van Niels Koert, die tot afgrijzen van de sluitpost over hem in het doel verdween: 1-2.

Kansen om stand gelijk te trekken

Dalen rook bloed en kreeg nog een paar dotten van kansen om de stand gelijk te trekken. Doelman van der Werf keerde een fel afstandsschot van Peter Harkes. De bal viel voor de voeten van Ruud Veenstra, die tot zijn eigen ontzetting het doel van korte afstand niet wist te vinden. Even later zag hij in vrije positie een kopbal net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Emmen gooide in de slotfase de wedstrijd in het slot, door uit een counter toe te slaan. Uitblinker Djairo Fik behield de rust en het overzicht en prikte de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 1-3. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee een plek in de volgende ronde van de districtbeker.