Dalen 1 promoveert!

VV Dalen dwong  in een enerverende wedstrijd promotie af naar de 2e klasse KNVB.

Tweede Pinksterdag 14.00 uur, Sportpark van de voetbalvereniging HOC in Odoorn.

Het begin van een voetbalwedstrijd die bol stond van emoties. Al na 9 minuten tekende Ter Apel al voor de 1 – 0. Doelpunt Patrick Bults.

Dalen toonde veerkracht en in de 12e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker door Kjetil Brand.

Dalen had het betere van het spel maar miste een paar opgelegde kansen. Toch kwam Dalen voor de rust nog op een dik verdiende voorsprong. In de 32e minuut maak te Nick Schuiling de 2 – 1.

Na de rust het zelfde beeld. Dalen had het beste van het spel. Toen invaller Wim Steege in de 82e minuut  Dalen op een 3 -1 voorsprong schoot, was de strijd gestreden dacht men.

De spelers en begeleiding van Dalen maakten zich al op om bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter het veld in te stormen om de promotie te vieren.

Nadat Dalen in de 85e minuut met 10 man verder moest spelen, roken de spelers van Ter Apel bloed, en gingen met man en macht in de aanval; het werd alles of niets.  En in blessuretijd maakte Ter Apel er door doelpunten van Jasper Jalving en Jordy Veninga 3 – 3 van.

Dus verlengen.

Door deze tegenslag liet Dalen zich niet van de wijs brengen.  Ze kwamen in de verlenging goed uit de startblokken en na 5 minuten stond er 3 – 4 op het scorebord. Even voor de thuisblijvers; dit betekende dat Dalen met 4 – 3 voorstond. Doelpunt maker: Tijmen Venhorst.

Dalen bleef nu goed bij de les en speelde de verlenging gedegen uit.

Na het laatste fluitsignaal stormden de begeleiders en de massaal meegereisde jeugd het veld op om met de spelers de promotie te vieren.

Vermeld moet worden dat de VV HOC een perfecte gastheer was deze middag.