VV Dalen in winning mood

De voetballers van Dalen boekten zondag de vijfde achtereenvolgende zege. Het hooggeplaatste Ter Apel ’96 werd met een duidelijke -maar in hoogte geflatteerde-4-1 overwinning verslagen. Een hardwerkend Dalen kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Kjetil Brand. Hierna kwamen de bezoekers beter in het spel en kwamen voor rust verdiend op gelijke hoogte door Arjan Heeres. Zijn volley belandde snoeihard in de touwen.

Doelman Rick Braam uitblinker.

In de tweede helft sloeg Dalen op cruciale momenten toe, terwijl Ter Apel ’96 dat naliet. Al snel na rust kwam Dalen op 2-1. Peter Harkes zag zijn inzet achter de verraste doelman Bergman in het net verdwijnen. Daarna volgde een absolute hoofdrol voor keeper Rick Braam van Dalen. Hij keerde een toegekende strafschop, maar scheidsrechter Reints vond dat Braam te vroeg bewoog. In de herkansing, die volgde, koos hij opnieuw voor dezelfde hoek en pakte de inzet van Sander Egbers op schitterende wijze klemvast.

Strafschoppensoap.

Ter Apel mocht na een overtreding in het strafschopgebied zelfs nog een derde keer vanaf elf meter aanleggen. Ook dit buitkansje was niet aan de bezoekers besteed: de inzet van Patrick Bults belandde op de paal. Scheidsrechter Bults vond hierna, dat Dalen ook wel recht had op een penalty. Marijn Verdoold pakte het cadeautje maar wat graag uit en schoot de strafschop onberispelijk hard en hoog in: 3-1. Jelle Nikkels strooide nog meer zout in de wond van de tegenstander en zorgde met zijn treffer voor de 4-1 eindstand.

Zondag 28 april thuisduel tegen Weerdinge.

Dalen bekleedt nu een vierde plaats op de ranglijst met 37 punten uit 20 duels. Zondag treft de ploeg van trainer Doldersum om 14.00 uur Weerdinge op sportpark ’t Grootveld.