Vrijetijdsmarkt: meer bewegen met CoDaC

Loopgroep CoDaC is één van de sportorganisaties op de Vrijetijdsmarkt in De Weme op 18 oktober. CoDaC staat voor Coevorden-Dalen-Combinatie. Bij CoDaC kun je sportief wandelen en hardlopen op verschillende niveaus.

Onder leiding van een professionele trainer kun je gezellig recreatief hardlopen in een groep of je voorbereiden voor deelname aan hardloopevenementen. Vaak kun je dan verschillende afstanden lopen, variërend van 5 km tot een hele marathon. Af en toe gaat de groep naar het buitenland, zoals onlangs naar Denemarken voor een evenement.

De wandelaars van CoDaC trainen twee keer per week en lopen tijdens het winterseizoen een langeafstandspad, zoals het Vechtdalpad en het Hanzestedenpad. Ook nemen ze deel aan georganiseerde wandeltochten, zoals de Boortorenwandeltocht.

Roelien Zwiers, secretaris van CoDaC: “We willen het hardlopen en wandelen voor iedereen toegankelijk maken. Prestaties leveren is altijd goed, maar CoDaC wil vooral laagdrempelig zijn en voor iedereen toegankelijk. Het is leuk om gezamenlijk te sporten. Dat willen we graag laten zien op de vrijetijdsmarkt.
Alleen lopen en wandelen kan, maar samen lopen en wandelen helpt je over de drempel en zo kom je op een gezellige manier in beweging.”

Veel meer te doen

Naast wandelen en hardlopen kun je op de Vrijetijdsmarkt kennismaken met nog meer mogelijkheden voor bewegen. Dat kan bijvoorbeeld met de Seniorenvereniging, Gezond Dalen en de Wildbeheereenheid, of neem een kijkje bij de yoga, judo en bij Sportcentrum Dalen.

Nieuwe dingen leren kan bij de computerclub, in de bibliotheek of bij de stands van de kunstenaars die creatieve workshops verzorgen.

In Dalen zijn er heel veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Voor de kleintjes bij de speeltuinen en Volksvermaken tot de ouderen bij Nei Naoberschap of in de Selkersgoorn. Maatschappelijk actief worden kan bij Aold Daol’n of een van de vele werkgroepen van Dorpsbelangen. En hobby’s en gezelligheid zoeken kan natuurlijk ook, bij bijvoorbeeld Groei en Bloei, VrouwenvanNu of de Seniorenvereniging.

Met andere woorden: voor elk wat wils, dus loop eens binnen bij de Vrijetijdsmarkt op woensdag 18 oktober in De Weme. Het begint om 19.30 uur en we stoppen om 21.30 uur.