Volharding: Walk of Dalen en Hemmeltiedbokaal

In 2023 bestaat Volharding 100 jaar. De activiteiten zijn bedacht en uitgewerkt door de voorbereidingscommissie van het jubileumjaar. Volharding heeft een magazine uitgebracht en een groot aantal muzikale activiteiten georganiseerd, zoals onlangs nog het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in de sporthal. Ook gaf Volharding zelf een groot aantal concerten.

De voorbereidingscommissie wilde ook iets blijvends verbinden aan het jubilieumjaar. En wat is er dan mooier dan een tegel op de ‘Walk of Dalen’.

Stichting Promotie Dalen kon zich er prima in vinden en zo werd 18 november geprikt als moment om de tegel te onthullen. Op dezelfde dag als het concert van de KMK Johan Willem Friso.

Hemmeltied-bokaal

Op 22 april van dit jaar, voorafgaand aan de receptie in het kader van het 100-jarig bestaan, deed Volharding mee aan de wedstrijd om de Hemmeltied-bokaal. De 100-jarige club deed dat fantastisch. Met sjoelen, muzieknummers, een nieuwsbulletin en bijdragen van het oudste en het jongste lid van de vereniging werd Volharding de winnaar van de eerste Hemmeltied-bokaal.
RTV-Drenthe belde: “Past het jullie als we de prijs op 18 november komen uitreiken?” Albert Tempels, voorzitter van de jubileumcommissie, was het daar wel mee eens: “Het kon mooi samen met de onthulling van de tegel op de ‘Walk of Dalen’. Zo was het een dubbelslag op de markt op 18 november.

Foto’s Henk Lomulder