Videobellen

Videobellen is in deze tijd dé  manier om in contact te blijven met familie en kennissen. Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sluiten verpleeghuizen de deuren voor bezoekers en is contact houden lastig. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor ouderen, iedereen heeft sowieso minder contact met elkaar door de coronamaatregelen.

Beeld en spraak

Bellen met spraak en beeld, videobellen, is leuk; je kunt degene met wie je spreekt ook gewoon zien. Het is net alsof je bij elkaar in de kamer zit. In dit artikel vind je informatie van Computerclub Dalen hoe je dat moet doen.

Computerclub Dalen heeft op zijn website een overzicht gemaakt van de verschillende manieren om te videobellen. Dat kan via Skype, Whatsapp of FaceTime. Met een instructie erbij hoe je dat aan moet pakken. Ook is er uitleg hoe je met meer mensen tegelijk als groep kunt bellen.
Je komt via deze link op de juiste pagina op de website, waar je de instructie kunt vinden.

Hulp van de Computerclub

Zoals je gewend bent van Computerclub Dalen kunnen zij ook helpen met vragen over de computer, tablet en smartphone.
Indien je hulp nodig hebt bij het opzetten van een videogesprek met familie of iemand uit je kennissenkring, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden. Zij helpen je of verwijzen je door naar een van de lesgevers.

Maar om te beginnen: kies één van de manieren om te videobellen op de website en volg de instructie. Om te printen of in Word te kijken kun je de instructie ook downloaden.

Veel succes en veel plezier met het bellen!