Verlies Dalen in doelpuntrijk duel

De voetballers van Dalen keerden zondag met lege handen terug uit St Annaparochie. Het duel in het noordelijkste puntje van Friesland werd met 5-4 verloren.

Goede start

Het zag er allemaal zo zonnig uit voor Dalen: al na vijf minuten stond de ploeg van trainer Michel Kerkdijk na een flitsende start op een 0-2 voorsprong. Na een eigen doelpunt van de thuisclub verdubbelde Tijmen Venhorst de score al snel. St. Annaparochie, dat volgend seizoen de overstap naar de zaterdagcompetitie maakt, toonde karakter en wist de achterstand nog voor rust om te buigen naar een 3-2 voorsprong.

Spannend tot het eind

Dalen wist dat het een tandje bij moest zetten om nog tot een goed resultaat te komen. Invaller Ruud Veenstra bracht zijn ploeg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Dalen moest risico’s nemen, want alleen een tweede plaats op de ranglijst geeft nog recht op het spelen van nacompetitie. St. Annaparochie profiteerde van de ontstane ruimte en liep in de slotfase uit naar een 5-3 voorsprong. Ruud Veenstra scoorde nog tegen, maar het was niet voldoende om een puntje mee te nemen uit Friesland: eindstand 5-4.

Laatste wedstrijd tegen kampioen

In de laatste wedstrijd van het seizoen moet Dalen volgende week zondag aantreden tegen LSC 1890, dat door een gelijkspel tegen SC Emmeloord de kampioensvlag kon hijsen. Dalen moet hopen op een goed resultaat, maar heeft het bereiken van de tweede plaats op de ranglijst niet meer in eigen hand. SC Emmeloord heeft een punt voorsprong op Dalen en bovendien een beter doelsaldo.