Verdiende zege Dalen in matig duel

De voetballers van Dalen boekten een 2-0 zege op het bezoekende HODO. De overwinning kwam pas in de slotfase tot stand, maar was op basis van het aantal uitgespeelde doelkansen terecht.

Onderbreking wegens zware knieblessure

De wedstrijd werd in de eerste helft noodgedwongen meer dan een half uur stilgelegd. Patrick Timmerman landde bij het onderscheppen van een hoge bal verkeerd op zijn been en ging kermend van de pijn neer. Hij moest met een ernstige knieblessure met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Nadat HODO had aangegeven het duel te willen uitspelen, werd het resterende deel van de eerste helft hervat.

Goede start

Dalen begon zondag energiek aan de wedstrijd. Door direct druk te zetten ontstonden er in het eerste kwartier meerdere doelkansen. De grootste kans was voor Marijn Verdoold, maar hij schoot in vrijstaande positie hard op de lat. Daarna slopen er steeds meer slordigheden in het spel van beide partijen, waardoor er van goede combinaties geen sprake meer was. Het enige wapenfeit kwam nog van middenvelder Niels Koert, die met een prachtige wreeftrap de kwaliteiten van doelman Stanley Snijder testte. Die schatte het schot verkeerd in maar kwam na enig gegrabbel met de schrik vrij.

Matige tweede helft

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Toch kreeg Dalen opnieuw een beste mogelijkheid. Dennis Tump nam de bal fraai op zijn slof, maar ook deze inzet belandde op de lat. Het enige wapenfeit van HODO in de hele wedstrijd kon pas in de 65e minuut worden opgetekend. Bram Folkers haalde vanaf de linkerkant van het strafschopgebied hard uit, maar doelman Rick Braam -hij speelde zijn 201e wedstrijd voor Dalen1- keerde de inzet met een katachtige reactie en hulp van de paal.

Afstevenen op gelijkspel

Omdat beide ploegen moeite bleven houden om een medespeler in het zelfde tenue te vinden, leek het duel op een gelijkspel uit te draaien. Toch kwam er door een aantal wissels in de slotfase nog weer wat elan bij Dalen in de ploeg. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de 85e minuut in een doelpunt van Sem Jansen. Hij schoot de bal vanaf een meter of twintig met een bekeken curve in de bovenhoek. De keeper van HODO wist de vingers niet meer goed achter de bal te krijgen: 1-0. Het was een bevrijdende treffer, die in de slotseconden nog werd verdubbeld. Invaller Mark Postuma stond op de juiste plek om de bal in het net te werken, nadat doelman Snijder een schot niet onder controle kreeg: 2-0