Veranderingen afvalinzameling per 1 april

Per 1 april krijg je als inwoner van de gemeente Coevorden te maken met wijzigingen rondom afval. De container voor plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) wordt vanaf dan eens per twee weken geleegd en de container voor restafval eens per vier weken. Dit was precies andersom. Daarnaast heb je vanaf 1 april een milieupas nodig voor toegang tot de milieustraat.

Waarom deze verandering?

De gemeente wil de hoeveelheid restafval verder terugdringen. Daarom stimuleren we je om zoveel mogelijk plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons apart te houden van het restafval. Dat geldt ook voor andere grondstoffen als glas, papier en textiel. Sinds de invoering van de extra container voor PMD krijgen we steeds vaker vragen van inwoners om PMD vaker in te zamelen. Vanaf 1 april 2019 gaat dit dus gebeuren.

Als we nog meer en beter afval scheiden, houden we de kosten van afvalbeheer in de hand. Afval scheiden is ook beter voor het milieu. Daarom gaan we je PMD-container vaker legen en je container voor restafval minder vaak.

Nieuwe afvalkalender 

Op de website area-afval.nl kun je nu al de aangepaste afvalkalender downloaden. De afvalkalender vind je ook in de app Area Afval en op deze website. Wij raden je aan om de app te downloaden op je telefoon of tablet, zodat je altijd de juiste kalender bij de hand hebt, ook als er iets wijzigt rondom de feestdagen bijvoorbeeld.

Milieupas

Per 1 april verandert ook de manier waarop je toegang krijgt tot de milieustraten in Coevorden en Zweeloo. Vanaf deze datum heb je een milieupas nodig om je (grof) afval te brengen. Verder verandert er niets. Het tarief voor het betaalde gedeelte verandert niet en het gratis gedeelte blijft gratis. Met de pas willen we vooral regelen dat (alleen) inwoners van Coevorden toegang hebben tot de milieustraten.

Eind maart ontvang je als inwoner van de gemeente twee brieven. In de eerste brief vind je informatie over de veranderingen, in de tweede brief zit de milieupas die aan jouw adres is gekoppeld. Neem deze pas vanaf 1 april altijd mee naar de milieustraat.

Gebruik je al een milieupas om je restafval in de ondergrondse verzamelcontainer te doen? Dan ontvang je eind maart een brief zonder milieupas. Met je huidige pas kun je vanaf 1 april namelijk ook terecht op de milieustraten in Coevorden en Zweeloo.


Op de website van Area vind je veel informatie en veel gestelde vragen over de wijzigingen per 1 april 2019, het scheiden van PMD en de milieupas.

 

Bron: www.afvalincoevorden.nl