Veel op het programma tijdens seizoensopening Vv Dalen

Vv Dalen had een goedbezochte, gezellige en zonnige seizoensopening afgelopen zondag. Dalen 1 speelde de eerste thuiswedstrijd in de competitie en de vereniging organiseerde daarom allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Op de foto voor de Plus voetbalplaatjesactie

“Superleuk nieuws!”, wist de activiteitencommissie van Vv Dalen begin augustus met een ‘save-the-date-bericht’ aan haar leden te melden. “Plus Dalen-Assen komt in samenwerking met Vv Dalen/SJO Dalen-DSC met een voetbalplaatjesactie”. Alle voetballende leden, trainers en leiders gingen hiervoor afgelopen weekend op de foto. Op zaterdagochtend om 8.30 uur werd gestart en kwamen de eerste spelers op de foto en dat liep door tot zondag 14.00 uur. Ook een dronefoto van alle vrijwilligers gezamenlijk en van alle jeugdspelers gezamenlijk werd genomen. De activiteitencommissie leidde alles in goede banen en dat was een hele klus! Begin november (naar verwachting) zal het resultaat te bewonderen zijn bij Plus Assen-Dalen. Het album kan dan worden aangeschaft en het sparen van de plaatjes kan beginnen!

En de winnaar is… Dappie Dalen!

Een hoogtepunt afgelopen zondag was de onthulling van een nieuwe bewoner van ’t Grootveld: ‘Dappie Dalen’, de mascotte van Vv Dalen/SJO Dalen-DSC! Meer hierover lees je in het artikel dat hierover gisteren op de website van Samen Dalen is geplaatst.

Uniek ontwerp trainingstenue

Trainen in het tenue van je favoriete profclub is natuurlijk geweldig, maar hoe leuk is het om de trainingspartijtjes af te werken in het trainingstenue van je favoriete amateurclub! In navolging van de profclubs lanceerde Vv Dalen eind mei een eigen trainingslijn. Elk seizoen verschijnt er een nieuw trainingstenue met een uniek ontwerp. Het setje van dit seizoen is dus een echt collectorsitem. Het enthousiasme bij de leden was groot en zo’n 140 trainingstenues werden er besteld. Afgelopen zondag was het ophaalmoment van de tenues en lag de tafel onder de overkapping buiten de kantine als afhaalplek overladen met tenues. Een aantal jeugdspelers had vanwege het warme weer binnen de kortste keren hun trui vervangen door het koelere nieuwe trainingsshirt.

Twee keer winst op Twedo en extra support

Om 14.00 uur vond de wedstrijd Dalen 1 – Twedo 1 plaats, maar voordat het zover was, was het eerst de beurt aan jeugdteam Dalen JO13-1 om speciaal voor deze seizoensopening in een oefenwedstrijd de strijd aan te gaan met team Twedo JO13-1. Ook JO13-1 wist net als Dalen 1 het team van Twedo te verslaan en was duidelijk sterker, wat duidelijk blijkt uit de eindstand van 11-1.
Bij de opkomst van Dalen 1 was er extra support voor de spelers. Mag er anders tijdens wedstrijden van Dalen 1 altijd één jeugdspeler als ‘Pupil van de week’ mee het veld oplopen, nu stond er een heel jeugdvoetbalteam. De jongste voetballertjes van Vv Dalen, de spelers van JO6 en JO7, maakten deze eerste competitiewedstrijd van Dalen 1 extra feestelijk door samen met de spelers het veld op te lopen.

Zin in een potje teqball?

In de rust van de wedstrijd Dalen 1 – Twedo 1 genoot het publiek op het terras niet alleen van de zon, maar ook van een demonstratie teqball: een spel dat een combinatie is tussen voetbal, voetvolley en tafeltennis en gespeeld wordt op een teqballtafel (een afgeronde tafeltennistafel). Vv Dalen schafte een teqballtafel aan van het bedrag verkregen uit de Rabo Clubsupport-actie 2022. De teqballtafel is onlangs geplaatst op het veld naast de kantine en Max, Tygo, Sil en Kai, alle vier voetballend in team JO15-1, toonden afgelopen zondag hoe het spel gespeeld wordt, waarbij voorzitter Martijn Heerkes toelichting gaf op de spelregels. Wil jij het spel ook spelen? Dat kan! Een bal is te leen in de kantine.

De seizoensopening werd goed bezocht en er werd genoten langs veld 1, in de kantine en op het terras. Er was muziek door Keen Theatertechniek Dalen, er vond een verloting plaats met mooie prijzen en de jeugd kon daarnaast springen op een springkussen en genieten van fruit en een broodje knakworst van Plus Dalen-Assen. De zon, die volop scheen, gaf extra feestelijk tintje.

Vv Dalen wenst alle spelers een mooi seizoen vol succes en plezier!

Hieronder een indruk van de opening. Veel meer foto’s van de seizoensopening zijn te zien in de verschillende mappen in de fotogalerij op de website van vv Dalen.

Foto’s Dianne Zandbergen