Veel enthousiasme voor de pumptrackbaan

Zaterdagmiddag 18 maart was er een informatiemiddag over een pumptrackbaan bij de skatebaan aan de Burgemeester ten Holteweg, georganiseerd door de buurtsportcoaches en Speeltuinen Dalen.

Renske, Tirza en Sterre

Renske, Tirza en Sterre vonden dat er in Dalen geen speelplek was voor oudere kinderen. Zij kwamen op het idee van een pumptrackbaan. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Een pumptrackbaan is geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.

Renske, Tirza en Sterre zijn met het idee naar de gemeente gegaan en zo kwamen ze in contact met de buurtsportcoaches en Speeltuinen Dalen. Afgelopen week hebben de meiden hun idee gepresenteerd op de basisschool. De basisschoolkinderen waren enthousiast. 

Mobiele baan om te proberen

Tijdens de informatiemiddag was een mobiele pumptrackbaan neergelegd zodat kinderen konden ervaren wat een pumptrackbaan is. Ondertussen werd uitgelegd wat de bedoeling is.

Er wordt nu gekeken hoeveel belangstelling er is, of er bezwaren zijn, hoe een baan er uit kan zien en wat het gaat kosten. Ook moeten er manieren gevonden worden om de baan te financieren. Het gehele proces staat nog aan het begin. De aanwezige jeugd heeft in ieder geval genoten van de mobiele baan. Het was een gezellige middag.