Veel animo voor Jachtseizoen

Misschien heeft u ze wel door het dorp zien rennen vanochtend: twee groepen kinderen, één groep op de vlucht en één groep op jacht! Het waren buurtsportcoaches Glenn van Laar en Rick Piek van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, zoals altijd gekleed in hun duidelijk herkenbaar rood, die deze voorjaarsvakantie de kinderen weer een activiteit boden en het spel Jachtseizoen speelden.

Veel kinderen waren vanochtend om 11.00 uur naar het Doe-plein gekomen om mee te spelen en de voorjaarszon zorgde dan ook voor perfect weer ,

Jachtseizoen: wat is dat eigenlijk?

Het spel Jachtseizoen stond op het programma: een spel gebaseerd op het populaire programma ‘Het Jachtseizoen’ van StukTV op YouTube, waarbij er tevens een Jachtseizoen-app is ontwikkeld om zo het buitenspelen onder jongeren te stimuleren. In het spel gaat een politieteam op jacht naar een boeventeam en wordt om de paar minuten de locatie van het boeventeam aan het politieteam bekend gemaakt.

De kinderen mochten kiezen of ze wilden deelnemen in het boeventeam, onder begeleiding van Rick, of het politieteam, onder begeleiding van Glenn. Glenn legde de regels van het spel uit: de teams blijven bij elkaar en er moest door een politieman/vrouw tenminste één boef worden afgetikt en uiteraard werd er ook op de veiligheid gewezen bij het oversteken.

Het boeventeam besprak hun tactiek en ging daarna op de vlucht richting de Schoolstraat. Het politieteam ging een paar minuten later op jacht en vertrok, conform hun afgestemde tactiek, via de molen naar de Westerwijk in de hoop het boeventeam tegemoet te rennen.