Deelnemers sportclinic enthousiast

Sportservice Hardenberg verzorgt op het sportpark ‘t Grootveld op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 17.00 uur clinics van diverse sporten voor de leerlingen van de basisscholen in Dalen, Wachtum en Dalerveen.  Dit ter stimulering van de gezondheid en bewegen. Gistermiddag vond de eerste van drie mountainbike-clinics plaats. Op het door Sabine Blaauwgeers uitgezette parcours, kregen 24 enthousiaste kinderen tips over het omgaan met een mountainbike. Sabine werd geassisteerd door leden van WSV-Emmen, Anke-Marit Vellema van Sportservice Hardenberg, Jan Klaassen (Bestuurslid van PWZ en vrijwilliger van Promotie Dalen) en Gradus Zwiers (Fietstoerclub Dalen).  Scholten-Cycling had een aantal bikes ter beschikking gesteld.

Gewaardeerd initiatief

De moeder van Jan (6) kan het initiatief van de BWB-school i.s.m. Sportservice Hardenberg waarderen. De kinderen maken tijdens de clinics kennis met meerdere sporten en kunnen zich eventueel aanmelden bij een club. Alle sportverenigingen op ’t Grootveld ondersteunen het initiatief. Zo hebben de kinderen al kennis kunnen maken met volleybal, badminton, judo, voetbal, schaatsten, tennis en hardlopen. Deelnemer Finn(11) geniet van de mountainbike-clinic en zou zich wel willen aansluiten bij een club.

Clinics, die nog op het programma staan

Donderdagmiddag was de eerste mountainbike clinic. Hiervan volgen er nog twee. Maar liefst 72 leerlingen meldden zich aan voor deze clinic, waardoor het nodig was om deze op te splitsen in drie sessies. Daarna volgt nog een clinic van de gymnastiek. Een mooie naschoolse activiteit, die een vervolg verdient!

Hieronder een foto-impressie. Voor meer foto’s ga naar het fotoalbum over de clinic!