Uniek muziektheater spektakel “Bommen Berend” in loods van Defensie in Coevorden

Dit jaar herdenken we in de gemeente Coevorden het Rampjaar 1672 en vieren we het ontzet van Coevorden. Met op 25 en 26 augustus het unieke muziektheater Bommen Berend, een overweldigende muzikale belevenis.

Het jaar 1672
Het theaterconcert Bommen Berend neemt je mee naar het jaar 1672.
In dat jaar voerde Bernhard von Galen, de bisschop van Münster, oorlog in onder andere de steden Coevorden en Groningen. Deze steden kregen door het ontzet onder leiding van generaal Rabenhaupt en door een list van Mijndert van der Thijnen hun vrijheid terug. Von Galen, door het volk Bommen Berend genoemd, droop af. De gebeurtenissen in onze huidige tijd tonen hoe kwetsbaar onze vrijheid is. Het concert laat zien dat we leren uit de geschiedenis en dat de vele naties, vijanden uit het verleden, nu samen optrekken voor de vrede.

Overweldigende muziek en theater
De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zorgt met een bijzondere compositie van Jan de Haan voor een overweldigende muzikale belevenis. Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma. Drie professionele, (inter)nationaal bekende en ervaren solisten spelen en bezingen de scènes in het stuk. De teksten zijn geschreven door Bouke Oldenhof. Hij weet op sensationele wijze woorden te geven aan de ‘Rampjaar’-thema’s als vrijheid van geloof en meningsuiting, hoop, internationale samenwerking, en trots op je afkomst en streek.

Data en locatie
In Coevorden ervaart de bezoeker echt locatietheater. Op het magazijnencomplex van defensie aan de Nederlands-Duitse grens is een hal speciaal ingericht voor deze unieke voorstelling. Het muziektheater Bommen Berend vindt plaats op:
– Donderdagavond 25 augustus, aanvang 20.00 uur.
– Vrijdagmiddag 26 augustus, aanvang 14.30 uur.
– Vrijdagavond 26 augustus, aanvang 20.00 uur.
De kaarten kosten 16,50 euro per persoon, te bestellen via de volgende link