Uitstapje vrijwilligers Aold Daol’n

Zaterdagmiddag 19 november verraste Aold Daol’n haar vrijwilligers op een gezellige middag. De voorzitter Jack Lubberman heette alle vrijwilligers (rondleiders, baliemedewerkers, klusjesmannen, groenploeg en bezorgers van de nieuwsbrief) welkom. Hij bedankte ze voor hun enthousiaste inzet. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hen gedaan.

Naar Museum Brands

De bus bracht hen naar Museum Brands in Nieuw-Dordrecht. Tijdens de ontvangst met koffie/thee werd o.l.v. een gids een film vertoond over Jans Brands (1932 – 2019). Hij verzamelde van alles. Wat anderen weggooiden, bewaarde Jans. Verzamelen betekende voor hem voornamelijk ‘niets weggooien’. Hij woonde toen in zijn geboortehuis naast het museum. Een grote wens van hem was dat zijn verzameling bewaard zou blijven. Dat is gebeurd door het museum naast zijn woonhuis te bouwen. Een deel van zijn woonhuis is o.l.v. een gids te bewonderen. Het lijkt net of Jans er nog woont.

Wat is er veel te zien! Historische voorwerpen, almanakken, schilderijen, Drentse geschiedenis, enz. Er zijn in totaal 50.000 boeken en 20.000 voorwerpen. De collectie is onderverdeeld in 14 thema’s en wordt afwisselend tentoongesteld. Iedereen was alles uitgebreid aan het bewonderen. Vragen werden beantwoord door twee gidsen.

Stamppotbuffet

Om 17.00 uur stond de bus klaar om allen terug te brengen naar Dalen, waar een heerlijk stamppotbuffet klaar stond. Iedereen liet het zich goed smaken en onder het genot van een drankje werd er gezellig nagepraat.