Uitnodigingen voor coronavaccinaties vanaf 3 mei

Vanaf volgende week, 3 mei, begint Huisartsenpraktijk Dalen met het versturen van nieuwe uitnodigingen voor de coronavaccinaties.

Wie ontvangen een uitnodiging?

1 Mensen met een medische indicatie

In de maand mei ontvangen de mensen met een medische indicatie, geboren in de jaren 1961 tot en met 2003, de uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het gaat om de groep mensen die ook jaarlijks een uitnodiging krijgen voor een griepvaccinatie. Als u nooit de griepvaccinatie krijgt, dan heeft u geen medische indicatie en ontvangt u nog geen uitnodiging. Ook als u niet geboren bent tussen 1961 en 2003, ontvangt u nu nog geen uitnodiging.
Hebt u de uitnodiging gekregen? Dan kunt u hiermee een afspraak maken bij de GGD voor uw vaccinatie.

Nadat de mensen met een medische indicatie gevaccineerd zijn, krijgen de mensen die geboren zijn in de jaren 1961 tot en met 1970 (zonder medische indicatie) een uitnodiging van het RIVM voor een coronavaccinatie.

2 Geboren in 1960

In de week van 3 mei aanstaande worden ook de mensen die geboren zijn in 1960, uitgenodigd voor een vaccinatie. Deze mensen krijgen het Astra Zeneca vaccin. Dit wordt toegediend door de huisarts op een van de onderstaande prikdata:

Prikdata in mei en juli 2021

Eerste prik                                 Tweede prik
Maandag 10 mei                       Dinsdag 13 juli
Dinsdag 11 mei                          Donderdag 15 juli
19.00-20.30 uur                       19.00-21.00 uur

Was u in april aan de beurt maar bent u niet geweest?

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een vaccin op 20, 21, 22 april jl. en bent u niet geweest? Indien u als nog het vaccin wenst te ontvangen, neem dan contact op met Huisartsenpraktijk Dalen (telefoonnummer: 0524 – 55 13 61). U kunt alsnog gevaccineerd worden op 10 of 11 mei aanstaande.

Let op: dit is de laatste mogelijkheid voor het ontvangen van het eerste vaccin vanwege de houdbaarheid van de vaccins.

Verhinderd voor de tweede prik in juli

Als u geboren bent in 1960 kunt u uw tweede prik krijgen in juli. Als deze prikdata midden in uw (zomer)vakantie valt dan kan dat lastig zijn. Huisartsenpraktijk Dalen wil u echter op het hart drukken om toch zoveel mogelijk te proberen uw tweede prik te halen in juli op een van de aangewezen prikdata. Na juli zijn er voor de huisarts geen opties meer om de tweede prik te zetten. Als een van de prikdata tot onoverkomelijke problemen leidt, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de huisartsenpraktijk.