Uitnodiging inloopbijeenkomsten ‘Doorfietsroutes’

De gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn, Emmen, Provincie Drenthe en het Rijk willen het fietsen meer stimuleren door zogenaamde ‘doorfietsroutes’ aan te leggen. Met een doorfietsroute kunnen inwoners snel van A naar B. Zo krijgt een fietser op deze route vaker voorrang en komt weinig verkeerslichten tegen. Bijvoorbeeld van thuis naar werk of school. Om de inwoners van deze gemeenten nader te informeren over deze ontwikkeling worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Wat is de beste route?

Om tot de beste doorfietsroutes te komen, hebben de gemeenten een klankbordgroep ingesteld. Hierin zitten onder meer de Erkende Overleg Partners (EOP’s), het Recreatieschap, de Ondernemersvereniging, de Fietsersbond, de ANWB en de provincie Drenthe. Deze klankborgroep is n.a.v. vooronderzoek tot drie voorkeursroutes gekomen. Deze wil men tijdens inloopbijeenkomsten voorleggen aan de inwoners.

Drie inloopbijeenkomsten

Tijdens de volgende inloopbijeenkomsten kunnen er vragen worden gesteld aan medewerkers van de gemeenten en u kunt uw mening geven over de voorkeursroutes:

  1. Dinsdag 30 mei 2023 Dorpshuis De Klink, Rietdekkershof 5 in Nieuw-Dordrecht
  2. Woensdag 31 mei 2023 Dorpshuis Exloo, Hoofdstraat 58B in Exloo
  3. Woensdag 7 juni 2023 de Spinde, Wettringlaan 1 in Dalen

Alle inloopbijeenkomsten starten om 16.00 uur en eindigen om 20.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden voor deze bijeenkomsten.

Wanneer zijn de doorfietsroutes definitief?

Waar mogelijk worden de ingebrachte meningen meegenomen in de definitieve variant van de doorfietsroutes. De colleges van Burgemeester en Wethouders van Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen nemen hier rond de zomer van 2023 een besluit over.

Vragen?

Heeft u n.a.v. deze informatie vragen of wilt u hierop reageren? Dan kunt u op werkdagen bellen op het algemene telefoonnummer 14 0591 of u kunt een mail sturen naar gemeente@emmen.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Doorfietsroutes’.