‘Uit eten’ in Dalen in tijden van Corona

Alle horecazaken zijn gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. We hebben telefonisch gevraagd aan de verschillende eetgelegenheden in Dalen wat zij doen in deze periode.
Het restaurant China Garden is tot 6 april gesloten en bij de Snackbar Dalen werd de telefoon niet opgenomen.

D’Aolle Bakkerij

Snackbar Café d’Aolle Bakkerij heeft op hun Facebookpagina gezet dat er alleen afgehaald kan worden na telefonische bestelling. Zo kunnen ze er op toezien dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. Betalen gaat met de pin.
Ze zijn van woensdag tot en met zondag open van 16.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag extra van 12.00 uur tot 13.30 uur. Dit geldt voorlopig tot en met 6 april.

’t Oelnbret

Restaurant ’t Oelnbret heeft ook een afhaalmenu op de website.
’t Oelnbret is geopend voor afhaal op zaterdag, zondag, dinsdag en woensdag, met elke dag weer andere overheerlijke gerechten. (tussen 17.00 uur en 19.30 uur)

Om de aanvragen zo goed en zo snel mogelijk te verwerken vragen wij u om uw bestelling zo tijdig mogelijk (liefst een dag van tevoren, of voor 15.00 uur op de dag zelf) door te geven.

Ook werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM, dit betekent maximaal 3 gasten tegelijkertijd in ons restaurant en er kan alleen per pin betaald worden.

U kunt uw bestelling vanaf nu doorgeven; telefonisch via 0524-551309, WhatsApp via 0628102300 of 0615249419, en ook per mail.

De Baander

Bij restaurant De Baander kunnen maaltijden worden afgehaald en indien nodig worden maaltijden thuis bezorgd. Eric en Marianne hebben een menukaart op hun website geplaatst, maar in overleg is het ook mogelijk om anders te bestellen. Dat bestellen kan via de telefoon, via de mail of via de app. Het betalen gaat via de pin in het restaurant en als  er bezorgd wordt, dan zal een rekening worden bijgevoegd zodat men het kan overmaken. Het ophalen gebeurt op afgesproken tijden. Er komen niet meer dan 4 personen tegelijk in de zaak. Via de hoofdingang komt men binnen, daar staan desinfecterende middelen, in de zaak staat aangegeven hoeveel afstand men moet houden tot elkaar en via de zij-uitgang vertrekt men weer.
Van donderdag tot en met zondag is het mogelijk om tussen 16.00 en 19.00 uur eten af te halen. Voor grotere groepen, voor ouderen of als men niet kan komen, wordt graag bezorgd. Eric en Marianne zijn heel blij met de vele positieve reacties uit het dorp. Het loopt heel goed, ze zorgen ervoor dat alle producten vers zijn en ze zijn verrast door de goede aanloop.

Cornelis

Bij restaurant Cornelis is het ook mogelijk om maaltijden af te halen en na overleg kan het ook bezorgd worden. Op hun website hebben Jan en Marchien een menukaart staan, maar er is in onderling overleg veel mogelijk. De bestellingen hebben ze het liefst telefonisch, omdat er dan contact is en eventueel verschillende wensen besproken kunnen worden. Bestellen kan natuurlijk ook via de mail als men dat liever doet. Er wordt een tijd afgesproken wanneer de maaltijd kan worden afgehaald. Op de toegangsdeur van het restaurant staat op een briefje hoe de afspraken zijn. Ze willen niet meer dan 3 personen tegelijk in de zaak hebben. Ook staan er desinfecterende middelen, die ze bij bezorging thuis ook altijd bij zich hebben. Betalen kan via de pin of contant.
Jan en Marchien zijn heel tevreden over de aanloop tot nu toe en over de positieve reacties uit Dalen. Marchien denkt erover om volgende week een speciale middag te organiseren waarop pannenkoeken kunnen worden afgehaald. Dan hebben alle kinderen ook de mogelijkheid om verwend te worden! Via Facebook zal ze hierover verdere informatie geven.