Twee koppelbedden van Roparun en Turfrunners voor Treant-zorggroep

Emmen / Dalen – stichting Roparun en team Turfrunners uit Dalen gaan twee koppelbedden doneren aan Zorggroep Treant in Emmen. De koppelbedden zullen tijdens de doorkomst op 5 juni (1e pinksterdag) door team Turfrunners worden uitgereikt.

Palliatieve zorg

De koppelbedden zullen vooral gebruikt worden in de palliatieve zorg, maar ook in andere situaties waarbij mensen naast elkaar willen slapen. Dankzij deze techniek kan een éénpersoons zorgbed in een handomdraai worden omgezet in een volwaardig tweepersoonsbed.

Koppelbedden

De bedden worden voor vele hospices, ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties beschikbaar gesteld door Roparun. Martijn Schonewille van team Turfrunners is uitermate blij dat ook bij Zorggroep Treant twee extra koppelbedden in een zorgomgeving geplaatst kunnen worden. “Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen heel dicht samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind. Dat is echt hartverwarmend en voor dit goede doel zetten we ons als team graag in.”

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer om geld in te zamelen voor projecten binnen de palliatieve zorg om het leven van mensen met een ernstige aandoening te veraangenamen. Ongeveer vierhonderd teams nemen jaarlijks deel aan de estafetteloop.

1ste Pinksterdag

Op 5 juni zullen de teams die deelnemen aan de RopaRun door de gemeente Emmen en Coevorden lopen. In Sleen, Dalen en Coevorden zullen op 1e pinksterdag mooie doorkomsten worden georganiseerd met veel muziek, sport en spel. Samen moedigen we de lopers aan op hun tocht voor het goede doel.

www.roparun.nl

www.turfrunners.nl