Turfrunners zijn gefinisht

Na maar liefst ruim 24 uur gerend te hebben, kwam vanmiddag tegen half vijf de tweede groep onder de finishboog door. Wind, regen en kou hebben ze onderweg gehad, maar ze hebben het allemaal goed doorstaan.

Rondes

Zaterdagmiddag om 16.00 uur vertrok het eerste van de twee teams van de Turfrunners na het startschot van wethouder Joop Brink. Ieder team bestond uit vier lopers, die elkaar om de twee kilometer afwisselden. De bussen die meereden, vervoerden de lopers die wachtten op hun beurt. Na iedere ronde van tegen de vijftig kilometer ging het volgende team een ronde lopen. Er waren drie rondes uitgezet, die elk dus twee keer werden gelopen, door ieder team een keer.

Wind en regen

Er stond een stevige wind, die pas laat in de avond ging liggen. Vannacht was het wel koud, maar goed te doen: “Wij als lopers kregen het bij het lopen en na het wisselen wel warm, maar de voor- en achterfietsers hadden het erg koud!” Zondagmorgen was er een enkele bui, ’s middags regende het even hard, maar de lopers trokken zich er niks van aan: “Gewoon doorlopen! Wij zijn wel wat gewend!”

Blessures

Enkelen moesten nog even door de fysiotherapeut worden behandeld: “Dat gaat wel hardhandiger dan je hoopt, maar het helpt gelukkig wel!” Blessures zoals een pijnlijke knie en zere billen hebben zich alleen voorgedaan bij de begeleiders op de fiets. Doordat zij het tempo van de lopers aanhielden, fietsten zij langzaam en kregen ze het koud. Zij reden de hele afstand, bijna 50 kilometer, achter elkaar door en dat keer drie rondes, dus zij leverden, naast de prestaties van de lopers, ook een geweldige inspanning.

Tevreden

De lopers waren zeer tevreden en ook blij dat het erop zit: “Een mooie tocht, maar fijn dat we op tweede pinksterdag kunnen uitrusten en de spieren tot rust kunnen laten komen.”
Er heerste tevredenheid bij de lopers, die het ook fijn vonden dat ze onderweg zoveel positieve aanmoedigingen kregen. “Het was heel mooi, maar ik ben ook blij als ik straks onder de douche kan staan en vanavond op de bank mag liggen!”

Sponsors

Via de website kon iedereen die dat wou zich aanmelden om ook mee te doen en op een zelf gekozen moment een aantal kilometers te wandelen of hard te lopen. Maar liefst 57 mensen hadden zich hiervoor aangemeld en zij sponsorden zo met 855 euro deze loop.