Turfrunners van start!

De Turfrunners zijn begonnen!

De laatste instructies komen van Martijn: “Wees voorzichtig, let op elkaar. Het waait stevig, de temperatuur is laag, maar momenteel is het gelukkig droog. Mocht het gaan onweren of te hard regenen, stop dan even en ga schuilen. Onderweg kun je Roparunners van andere plaatsen tegenkomen, want in onze omgeving doen meer clubs vandaag en vannacht de alternatieve run. Zwaai maar enthousiast! Maak er een mooie tocht van!”

Regen

De lopers en begeleiders, maar liefst 23 personen, staan nog met hun jassen aan, want het is heel fris. Ze hebben er veel zin in en willen nu wel beginnen: “We zien het helemaal zitten om te gaan lopen en we zijn niet bang voor wat regen, als het maar niet onweert.”

Nacht

Waar zien ze het meest tegen op? ”De nacht. Gelukkig is er nu maar een nacht, in de grote Roparun lopen we twee nachten achter elkaar door. Maar we kunnen gelukkig na onze loopbeurt in een busje plaatsnemen en dan kunnen we zelfs liggen!”

Begeleiding

Er gaan bij ieder team twee busjes mee van de Peuterzaal. Deze worden, net als veel andere zaken zoals kleding en catering, gratis beschikbaar gesteld. Voor en achter iedere loper rijdt een fietser en er rijdt een extra auto rond om waar nodig bij te springen. Er is een aparte groep die de catering verzorgt op het basiskamp op het Kleine Veld.

Wethouder Joop Brink

Voordat wethouder Joop Brink het startschot geeft, wil hij nog graag wat bemoedigende woorden meegeven: “De Roparun is nu al een traditie in Coevorden en een heel belangrijke. Ik was vroeger zelf ook een loper en weet hoe fijn lopen is, het is een passie. Atletiek is een fijne sport, ook voor kinderen en gemakkelijk toegankelijk voor iedereen. In het kader van Coevorden Gezond vormen jullie goede voorbeelden. Fijn dat jullie dit doen en dit ook doen voor het goede doel. Ik wens jullie veel succes en plezier.”
Hierna stelt de hele groep zich op onder de startboog en geeft wethouder Joop Brink precies om 16.00 uur het startschot. Onder luide aanmoedigingen gaat de eerste groep van start.

Go, Turfrunners, Go!