Tom Egberink ook succesvol in herendubbel

Na de zware inspanning eerder op de dag, waarin hij in het herenenkelspel met een uiterste krachtsinspanning wist te winnen van de Zweed Olsson, moest rolstoeltennisser Tom Egberink vanmiddag ook nog volop aan de bak in het herendubbelspel. Samen met zijn partner Maikel Scheffers was hij daarin opnieuw succesvol.

Zenuwslopend

De wedstrijd tegen het Argentijnse duo Fernandez en Ledesma leek in de eerste set een vlot verloop te krijgen. De Nederlanders wonnen deze set overtuigend met 6-1. In de tweede set trokken de Argentijnen de stand gelijk: 3-6. Ongetwijfeld speelden bij Egberink de zware inspanningen van het enkelduel een rol. In de beslissende zenuwslopende set wisten Egberink en Scheffers de overwinning na ruim tweeëneenhalf uur echter toch met 7-5 naar zich toe te trekken.

Morgen halve finale

De plaatsing voor de halve finale is al een ongekend succes voor Tom Egberink. Het Olympisch avontuur krijgt morgen een vervolg tegen het geduchte Franse duo Houdet en Peifer. Met hun getoonde onverzettelijkheid zijn Egberink en Scheffers beslist niet kansloos in dit duel.

Spaanse tegenstander in enkelspel

In de kwartfinale van het herenenkelspel treft Tom Egberink in de volgende ronde op de Spanjaard Daniel Caverzaschi.