Taarttoernooi groot succes

Er werd fanatiek gevoetbald in de sporthal op ’t Grootveld vandaag! Na twee jaar ‘coronastop’ vond het traditionele taarttoernooi weer plaats: een door vv Dalen georganiseerd zaalvoetbaltoernooi voor basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 8, dat op ‘derde kerstdag’ plaatsvindt en waarbij er naast voetballen ook tijd gemaakt wordt voor het eten van een heerlijk stukje slagroomtaart.

Tachtig kinderen hadden zich aangemeld voor deelname aan het taarttoernooi en zij meldden zich vanochtend om 9.15 uur al in de sporthal. De kinderen waren op basis van hun leeftijd ingedeeld in twee poules: poule 1 bestond uit kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 en poule 2 bestond uit kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. De beide poules waren ingedeeld in veertien teams en elk team werd begeleid door jeugdvrijwilligers. De teamnamen waren vernoemd naar echte profclubs, zoals Ajax, vv Dalen, FC Emmen, Manchester City, Liverpool, Juventus en PSG. Elk team speelde ongeveer acht wedstrijden en voor elk doelpunt werd drie punten behaald.

Rond 15.00 uur vond de spannende finale plaats. In poule 1 won FC Emmen met 22 punten en in poule 2 won Juventus ook met 22 punten!

Mede dankzij maar liefst 35 (jeugd)vrijwilligers, die de teams begeleidden en de wedstrijden floten, werd het taarttoernooi wederom een succes. De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun bijdrage, de spelers voor hun inzet en het aanwezige publiek voor hun interesse!

Hieronder zie je een paar foto’s. Meer foto’s volgen later deze week in de fotogalerij op de website van vv Dalen.