Succesvolle ICW Wintercup op ’t Grootveld

Veel afzettingen met rood-witte linten en veel racende mountainbikers en veldrijders door de bebossing en over het trainingsveld op ’t Grootveld afgelopen zaterdag: de ICW Wintercup werd gereden en bleek een groot succes!

Veel deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën

Zo’n 180 deelnemers, van 8 jaar tot 40+, deden mee en reden met veel inspanning vele rondes over het uitdagende en gevarieerd parcours over gras, blad en verharde paden met een aantal klimmen en afdalingen.

De 8-, 9- en 10-jarigen gingen als eerste om 10.00 uur van start. Daarna was het om 11.00 uur de beurt aan de 11- tot en met 14-jarigen. Om 12.00 uur fietsten de junioren, de nieuwelingen (mannen) en alle dames en tot slot was het om 13.15 uur de beurt aan de heren tot 40 jaar en de heren 40+. Alle wedstrijden vonden plaats voor zowel mountainbikers als veldrijders. De wedstrijden van de veldrijders startten telkens een halve minuut na de mountainbikers.

Voor veel jeugdveldrijders stond er vandaag een wedstrijd in Oosterhout op de planning. Sneeuw zorgde daar echter voor annulering van de wedstrijd, wat ervoor zorgde dat op ‘t Grootveld extra jeugdveldrijders bij de start mochten worden verwelkomd.

Plaatselijk succes

Ook Dalen was vertegenwoordigd onder de deelnemers: mountainbiker Jan Soetebier (10 jaar oud) werd 11e in de categorie ‘Jeugd 9 & 10 jaar’. Mountainbiker Ivar Hengeveld (15 jaar oud) behaalde de 5e plek in de categorie ‘Nieuwelingen mannen (15 & 16 jaar)’. Veldrijder Willem-Jan Belt (14 jaar oud) kwam uit in de categorie ‘Nieuwelingen mannen (15 & 16 jaar)’. Hij heeft deze competitie alle wedstrijden gewonnen en is aanvoerder van het klassement en wist op ’t Grootveld de 1e plaats te behalen!

ICW-competitie

De ICW-competitiewedstrijden worden georganiseerd in Drenthe, Groningen en Friesland. Om mee te doen aan het klassement moeten de deelnemers aan een minimum aantal wedstrijden deelnemen. “Het zijn laagdrempelige wedstrijden,” legt Sabine Blaauwgeers van de organisatie uit. “Je hoeft hiervoor als deelnemer geen wedstrijdlicentie te hebben (maar dat mag wel). Een basislidmaatschap van de KNWU is voldoende voor deelname, maar heb je geen lidmaatschap dan mag je ook met een daglicentie starten. Daardoor is deze ICW Wintercup voor iedereen toegankelijk om mee te doen.”

Het organiseren van een ICW Zomercup staat ook op de planning, laat Sabine weten. “Voor de ICW Zomercup willen we kijken of we ook een dikke bandenrace en een bedrijvenrace in het programma kunnen opnemen.”

Veilig sporten op een mooi een uitdagend parcours

“Wij zijn als organisatie erg tevreden over hoe alles is verlopen. We hebben van de deelnemers en toeschouwers gehoord dat het een mooi en uitdagend parcours was en dat alles prima was geregeld. Verkeersregelaars waren ter plaatse, waardoor het parkeren ordelijk verliep. Daarnaast was EHBO aanwezig en zij hebben gelukkig alleen een renner met een schrammetje hoeven te verzorgen”, vertelt Sabine.
Aan de ICW Wintercup ging nauw overleg met andere gebruikers van ’t Grootveld vooraf, zoals vv Dalen, om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan sporten.

Hartelijk dank!

Een hartelijk dank gaat uit naar de sponsoren: Ter Steege Bouw Vastgoed, Airolube Bike Care, Fortune Coffee regio Drenthe, Vechtstede Notarissen & Mediators in Hardenberg, Welkoop Eric Assen in Emmen/Nieuw-Amsterdam, Scholten Cycling in Dalen, Jumbo Réne Kromkamp in Coevorden (voor de lunchpakketten), Rabobank (clubsupport), Stichting PWZ, Wsv Emmen en Leo Ernst Fotografie.

“En grote dank gaat uit aan alle vrijwilligers. Zonder hen geen wedstrijden! Bijzonder veel dank gaat uit aan Gradus Zwiers, mede-organisator en parcoursuitdenker en -uitzetter. Gradus weet er elke keer weer wat bijzonders en moois van te maken.”, laat Sabine weten.