Strijden in de FIRST LEGO League

Maar liefst 4 teams strijden er in de FIRST LEGO League mee namens de Scholengroep Dalen. Dit is een wedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar die de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie in de maatschappij onderzoekt. De deelnemers worden uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Zij moeten onder andere onderzoeken, bouwen, samenwerken, programmeren en presenteren.

Robot

De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: een robotwedstrijd waarin een LEGO robot ontworpen wordt die verschillende missies moet volbrengen en een innovatieproject waarin een maatschappelijk probleem aan de kaak gesteld wordt. Dit jaar is het overkoepelende thema ‘City Shaper’. Anno 2019 hebben dorpen en steden te maken met problemen zoals transport, bereikbaarheid en natuurrampen. De deelnemende teams worden aangezet tot het bedenken van creatieve oplossingen voor dergelijke problemen.

De teams

Namens de Stidalschool uit Dalerveen strijdt het team de ‘Stidal League’ mee. Er zitten leerlingen uit groep 6, 7 en 8 in. “We zijn elke donderdagmiddag bezig met de wedstrijd en we zijn heel fanatiek”, aldus een enthousiaste Lindsey van Dam. Vanuit de Markeschool in Wachtum doet het team ‘De Opruimmarkers’ mee. Zij hebben een oplossing aandragen voor de plastic soep hoog in het vaandel staan. De BWB-school uit Dalen doet mee met 2 teams. ‘The Lego S ockets’ en ‘The World Improvers’ bestaan allebei uit leerlingen uit groep 7 en 8.  “Onze presentatie zit goed in elkaar en daar waren we trots op. Aan onze robot willen we nog wat dingetjes veranderen”, vertelde Jens Grootoonk.

In samenwerking met De Nieuwe Veste uit Coevorden staat er op zaterdag 14 december een regiofinale gepland waarin de teams strijden om de eer.