Station Dalen fijnste station van Drenthe

Treinreizigers hebben via een enquête van NS en Prorail hun mening kunnen geven over de Nederlandse stations. In het algemeen waren de reizigers meer tevreden dan de jaren ervoor. En goed nieuws: Dalen springt met een 7,7 flink uit boven het landelijke gemiddelde.

In Drenthe scoorden bijna alle stations een 7 of hoger. Gramsbergen deed het in Overijssel nog een tikje beter met een 8 en staat landelijk op de 7e plek.

ProRail en NS voeren de Stationsbelevingsmonitor elk jaar uit om te weten hoe reizigers over de stations denken en waar ze nog verbeteringen kunnen doorvoeren

Aandacht voor het station

De Werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer van Dorpsbelangen heeft regelmatig overleg met Prorail over het station en denkt met Dalenaren en met Prorail mee over verbeteringen. Er is de afgelopen tijd een watertappunt geplaatst in samenwerking met de WMD. Verder staat er op initiatief van een aantal Dalenaren een bankje voor mensen die wachten op een taxi of een auto. Verder heeft de werkgroep overleg met de politie over fietsendiefstallen op het station.

Stationsbelevingsmonitor NS en Prorail 2022

De Stationsbelevingsmonitor is een landelijk onderzoek door I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 reizigers.
Reizigers gaven stations in het hele land vorig jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,32. In 2021 was dat 7,31 en in 2016 was dat nog 6,94.

Hieronder een overzicht van de best gewaardeerde stations, met Dalen bovenaan in Drenthe.

Wil je alle uitkomsten in één overzicht, download dan de pdf via de downloadknop.