Start Fiets4daagse op 13 juli

Gedurende vier dagen – 13 t/m 16 juli -staat Drenthe weer in het teken van de fietser. Jong en oud kunnen genieten van de prachtige routes verspreid over de gehele provincie. Dat maakt de Fiets4Daagse uniek!

Er kan dit jaar weer gekozen worden uit zeven startplaatsen, waaronder Dalen en verschillende routes van 30, 40 en 60 kilometer. Ook zijn er weer kidsroutes en is er een Roll-on route. Fiets je graag één dag mee dan kan dat ook.

Drenthe fietsprovincie

Samen fietsen is niet alleen gezellig, het is ook gezond. Lekker actief in de schone lucht van Drenthe door de prachtige wisselende natuurgebieden vanuit Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel, Norg of Westerbork. Door schilderachtige brinkdorpen en mooie steden met gastvrije horeca en ondernemers die voor een vriendelijke ontvangst zorgen. Vier dagen lang ontdekken wat dé fietsprovincie van Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. En Drenthe heeft vooral de ruimte zodat je ook in de huidige omstandigheden voldoende afstand kunt bewaren tot je mede-fietsers.

Alleen online aanmelding mogelijk

Rekening houdend met de huidige RIVM maatregelen en in het belang van de gezondheid van onze deelnemers en alle vrijwilligers die dit jaarlijkse fietsevenement mogelijk maken, zijn er een aantal aanpassingen gedaan.

Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken. Hiermee wordt er een spreiding gecreëerd bij het vertrek van de deelnemers. Er kan alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Vier dagen fietsen betekent vier dagen starten vanuit dezelfde startplaats.

Vol is vol! Op basis van de huidige maatregelen geldt er een maximum aantal starters op één moment. Dit kan betekenen dat een startplaats het maximum aantal deelnemers bereikt. Geadviseerd wordt hiermee rekening te houden!

Er wordt niet gestempeld

Onderweg hoef je niet te stempelen en kun je genieten van de natuur, de mooie dorpen en de steden, de bezienswaardigheden en de gastvrijheid. Dit samen met de sfeer die de fiets4daagse zelf al met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je optimaal geniet. Samen met jouw partner, buurvrouw of buurman of met jouw kleinkind. Natuurlijk fiets je door een gastvrij Drenthe met sfeervolle terrasjes waar je terecht kunt voor een koffiestop onderweg. Dit alles maakt de Drentse Fiets4Daagse een belevenis waar je nog lang over na zult praten.

Start in Dalen bij restaurant Cornelis

De start in Dalen vindt plaats bij café-restaurant ‘Cornelis’ , Hoofdstraat 29. Bij de online aanmelding is er een vertrektijd bekendgemaakt. Nadere informatie over de startplaats Dalen vindt u hier. We zullen volgende week op onze site SamenDalen regelmatig aandacht besteden aan de Fiets4daagse.