Stand van zaken AardgasvrijDalen

Waar staan we met het aardgasvrij maken en het verduurzamen van de woningen in ons dorp?

AardgasvrijDalen is een project waar veel subsidiegeld in omgaat en moet daarom ook zorgvuldig worden voorbereid. Die voorbereiding kost veel tijd. De werkgroep AardgasvrijDalen heeft de afgelopen maanden, samen met de gemeente Coevorden, vooruitgang geboekt.

De stand van zaken in het kort

Voor het regelen van praktische zaken is het voornemen om een entiteit (b.v. een stichting) op te richten.

Nieuwe vrijwilligers hebben zich gemeld om als energiecoach ingezet te kunnen worden. Wat zij voor de bewoners kunnen doen kunt u op DuurzaamDalen vinden, maar zij moeten daarvoor wel worden opgeleid.

De werkgroep AardgasvrijDalen onderzoekt en legt vast hoe de procedure van aanvraag t/m de praktische uitvoering moet gaan lopen.

De meeste tijd zijn we kwijt aan het vaststellen van de zogenaamde subsidieverordening. In deze verordening wordt bepaald hoeveel subsidie en onder welke voorwaarden die wordt verstrekt aan de woningeigenaren en voor welke verduurzamingsmaatregel. Deze verordening wordt opgesteld in nauwe samenwerking met de gemeente Coevorden.

AardgasvrijDalen werkt samen met soortgelijke verduurzamingsprojecten met name in het Noorden van het land en deelt ook kennis met deze projecten.

Berichtgeving

De  groep van actieve vrijwilligers en de werkgroep houden u vanaf januari 2023 regelmatig op de hoogte van het verloop van het project op de website.

Het plan is om minimaal de laatste week van iedere maand een bericht te plaatsen op de websites SamenDalen en AardgasvrijDalen.

In de tussentijd kunt u met vragen terecht bij de vrijwilligers van de werkgroep DuurzaamDalen/AardgasvrijDalen maar u kan uw vragen ook mailen naar info@aardgasvrijdalen.nl

Een goed uiteinde en de beste wensen voor 2023!

Werkgroep DuurzaamDalen/AardgasvrijDalen