Stamppottocht Seniorenvereniging

Op 2 november 2022 ging de Seniorenvereniging op stap. Om half 10 vertrok de club met de ‘Gebotours’, uitgezwaaid door Appie Smits.
De chauffeur stelde zich meteen voor: “Ik ben Ruud, tuut tuut tuut”, een aardige man. Hij kende vele wegen in het buitenland maar zeker ook in Nederland. We reden een mooie toeristische route richting Dalfsen.
In Madrid was er koffie met speculaas (ongelooflijk dat je in zo’n korte tijd en zonder al teveel uitstoot van stikstof in Madrid kunt zijn). De koffie werd geschonken uit emaillen kannen, mooie nostalgie. Hierna ging het verder door kleine dorpen en gehuchten richting Nieuwleusen. Zo kwamen we ook door het dorp Emmen, er zijn dus in Nederland meer dorpen die Emmen heten.

Stamppot bij ‘Liv’

In Nieuwleusen wachtte ons een hartelijk welkom bij restaurant ‘Liv’, een geheel nieuwe locatie. Wij werden voorzien van een drankje en konden genieten van stamppot boerenkool, zuurkool met rookworst. Het drankje werd aangeboden door de vereniging.

Boottocht op de Vecht

Na dit alles reden wij naar Ommen, weer een heel verrassende rit. Om 15.00 uur gingen we daar letterlijk de boot in voor een vaartocht van anderhalf uur richting Vilsteren. Ook hier konden we nog iets drinken.

Daarna ging het huiswaarts. Jantje Scholten bedankte iedereen voor het slagen van deze dag en bood de chauffeur een envelop met inhoud aan.
Om half zes stapten we bij de Selkersgoorn weer uit de bus en ging, volgens mij, iedereen voldaan naar huis.

Geschreven door : Rika Westerhof