Speeltuinen Dalen

De werkgroep Speeltuinen Dalen is actief in het dorp, natuurlijk met fondsenwerving om de speeltuinen te realiseren en ook met activiteiten voor kinderen, van de allerkleinsten tot de bijna grote. Hieronder de stand van zaken.

Fondsenwerving

We hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten en zijn volop aan de slag gegaan met het werven van fondsen om de speeltuinen te realiseren. Ondertussen hebben wij toezeggingen binnen van de NAM (€ 15.000,-), Jantje Beton (€ 5000,-) en het VSB-fonds (€ 10.000,-). Daarnaast heeft ook Dorpsbelangen Dalen toegezegd een deel van het dorpsbudget te besteden aan de Speeltuinen. Er liggen nog aanvragen bij een aantal andere fondsen, bij de gemeente en de provincie voor een bijdrage. Wij wachten in spanning de reacties hierop af. We hopen de komende maanden te kunnen aankondigen dat de speeltuinen gebouwd gaan worden.

Donateursactie

Het is bijna een jaar geleden dat Speeltuinen Dalen is gestart met de donateursactie. We zijn nog steeds blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen. Bijna 200 huishoudens hebben ons een jaarlijkse donatie toegezegd. Nogmaals hartelijk dank voor de grote steun die hieruit blijkt!

Statiegeldactie

De statiegeldactie bij de Plus is voorbij en de opbrengst is fantastisch! Maar liefst 1172 statiegeldbonnen zijn gedoneerd aan Speeltuinen Dalen. We willen iedereen die ons op deze wijze gesteund heeft, heel erg bedanken! In totaal hebben we €1130,95 opgehaald, een geweldig bedrag!

Activiteiten

Zoals u wellicht heeft meegekregen via o.a. onze social media kanalen, hebben wij afgelopen zomervakantie op de toekomstige speeltuinlocaties alvast een aantal activiteiten georganiseerd. Veel kinderen hebben met veel plezier verstoppertje gespeeld, flessenvoetbal gedaan en heksensoep gemaakt! Wij zullen dit soort activiteiten blijven organiseren wanneer de speeltuinen eenmaal gerealiseerd zijn.

Burendag

Op zaterdag 25 september deed Speeltuinen Dalen mee aan burendag met talrijke leuke activiteiten, zoals een taartenwedstrijd en het versieren van vogelhuisjes.

Peuteruurtje

Dinsdag 12 oktober organiseren wij om 9 uur weer een peuteruurtje op de toekomstige speeltuinlocatie Kolkakkers. Alle peuters zijn welkom, samen met hun ouders, opa’s, oma’s of oppas voor een vrolijk uurtje!

Vrijwilligers gezocht

Voor het realiseren en onderhouden van de toekomstige speeltuinen zijn wij op zoek naar vrijwilligers. We zoeken mensen die willen meedenken in het bestuur, activiteiten willen organiseren voor jong of oud, de speeltuinen willen onderhouden of willen helpen bij de aanleg van de speeltuinen. Wilt u op deze of een andere manier helpen, neem dan contact op via speeltuindalen@gmail.com

Logo speeltuinen Dalen