Speeltuinen Dalen zoekt donateurs

Als ouders vinden we het belangrijk dat er speeltuinen in Dalen komen. We missen plekken dichtbij huis waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen spelen. Spelen bevordert de gezondheid van kinderen en het maakt Dalen een aantrekkelijker dorp om te wonen en te leven. De speeltuinen nodigen uit om fysiek in beweging te komen wat de basis is voor een gezonde leefstijl. Bovendien zijn het plekken waar ook wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Denk aan ouders, maar ook aan (eenzame) ouderen. Door activiteiten rondom de speellocaties (en het Doe-Plein, schoolplein BWB school) te organiseren (denk aan een fietspuzzeltocht voor kinderen langs de locaties, spelmiddagen) vergroten we ook de aantrekkelijkheid van het dorp.
De speeltuinen zijn bedoeld voor alle inwoners van Dalen, in het bijzonder kinderen van 0 t/m 12 jaar met hun (groot)ouders en (eenzame) ouderen. Beide speeltuinen zijn toegankelijk voor rolstoelen en rollators door de licht verharde paden. In de speeltuin aan de Kolkakkers kan een rolstoel worden aangeschoven aan de picknickbank en kunnen ook kinderen in een rolstoel gebruik maken van het belevingspad.

Kolkakkers

De speeltuin aan de Kolkakkers krijgt een belevingspad, speelbosjes, glijbanen, een plek om hutten te bouwen en klimtoestellen. Er zal een picknickbank komen waar iemand met een rolstoel kan aanschuiven. Ook zal er plek zijn om te schommelen en te voetballen.

Stellingmolen

De speeltuin aan de Stellingmolen krijgt een mini-crossbaan en verschillende klim- en balanstoestellen. Ook komt er een kabelbaan en schommel en een plek om te zitten.

De speeltoestellen worden geleverd door een erkende speeltoestellen leverancier. Aanleg van de speeltuinen gebeurt door lokale hoveniers. De speeltuinen zijn met oog voor duurzaamheid ontworpen. Tijdens de aanleg van de speeltuinen zal er gebruik worden gemaakt van een gesloten grond toepassing en zijn de toestellen uitgekozen op hun lange levensduur en kwaliteit.

De speeltoestellen en de inrichting van de speeltuinen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften: zie checklist veiligheid speeltoestellen/speeltuinen en certificering WAS (Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen).
In 2020 stemt de werkgroep met alle betrokken partijen af aan welke eisen en voorwaarden de speeltuinen moeten voldoen om de ontwerpen definitief te maken. De offertes worden aangevraagd en de financiering wordt aangevraagd. In 2021 hopen we de financiële middelen te hebben om opdracht te kunnen geven voor de aanleg van de speeltuinen, waarna de aanleg kan plaatsvinden.
Om de speeltuinen te kunnen aanleggen, onderhouden en verzekeren hebben we ook sponsoren en donateurs nodig. Wil jij donateur worden? Graag! Vul dan de donateurskaart in die in de week van 1 oktober wordt rondgebracht in Dalen. Deze wordt in de week van 5 oktober bij u opgehaald.

Geen brief ontvangen? Stuur dan een mail naar speeltuindalen@gmail.com.